Antiću prećeno smrću: Ne mogu da me uplaše, mogu samo da me ubiju

"Ne možete me nikako uplašiti, možete samo da me ubijete", poručio je u subotu ekološki aktivista iz Vranja i profesor geografije Dragan Antić ljudima koji su mu pretili.

On je za Vranje News izjavio da je u petak 18. marta uveče, oko 23 sata, dok je bio sa prijateljima, na mesindžer dobio preteći SMS u kome piše: "Doći ću ti glave, jer si previše pametan", a tekst je pratio tzv. smajli (emotikon) koji upozorava Antića da bi mu bilo bolje da ćuti.

"Slučaj sam prijavio Policijskoj upravi Vranje.

Policija je slikala SMS poruku i prosledila slučaj tužiocu, koji je delo okarakterisao kao ugrožavanje bezbednosti.

Ovo mi samo daje snagu da još žešće nastavim borbu za istinu i pravdu", kazao je Antić za Vranje News.

Poznato je sa kog je naloga stigla pretnja Antiću, a policija treba da ispita da li je pravi ili lažni.

Takođe, Antić je novinaru Vranje News-a kazao da je od policije zahtevao zaštitu i da je taj njegov zahtev na razmatranju.

Aktivisti Pokreta Kreni promeni i Saveza ekoloških organizacija, među kojima je i Antić, u Vranju su pre nedelju dana počeli da prikupljaju potpise u sklopu Narodne inicijative za zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora na čitavoj teritoriji Srbije.

Direktor kampanje Kreni-promeni Savo Manojlović objavio je na Tviteru da su ekološki aktivisti napadnuti na mitingu Srpske napredne stranke u ponedeljak u Vranju na kome je govorio predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

"Zbog mitinga Vučića u Vranju sklonjen je štand aktivista Srbija nije na prodaju, koji su otišli usred mitinga sa transparentima Srbija nije na prodaju, Stop Rio Tintu", naveo je Manojlović na Tviteru.

"Iako ih je deo učesnika podržao, u jednom momentu su ih napali batinaši, razbili telefon kojim je snimano", naveo je Manojlović.

Na ovo je reagovao lokalni SNS tvrdnjom da je "preko deset hiljada očevidaca prisutnih na mitingu podrške može da potvrdi da napada nije ni bilo".

Potpis na Narodnu inicijativu u Vranju su ove sedmice stavili i predstavnici liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić nakon predizbornog skupa u Vranju.

Najnovije vesti