Marinika i Ponoš u Vranju: Biće preispitani svi poslovi režima koji su Srbiju doveli u tešku situaciju FOTO/VIDEO

Danas se Vučiću ne javlja Putin na telefon, a nekad mu je dolazio u kampanju, dolazio mu je i Šreder, a ovaj put mu neće doći ni Mile Dodik, izjavio je u sredu u Vranju general Zdravko Ponoš, predsednički kandidat liste Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije na predstojećim izborima.

"Ponavljam poziv na TV duel kako bih Vučiću olakšao poslednje dane njegovog mandata i kako nam ne bi više poručivao da će da se besi.

Nisu krivi oni građani koji su glasali za naprednjake, već je zadatak svih nas da sa njima razgovaramo i prekinemo dalje podele unutar Srbije do kojih je doveo Vučić svojom bahatošću i nestabilnim ponašanjem", dodao je Ponoš.

Prva na listi Marinika Tepić kazala je da posle izbora 3. aprila "mora biti primenjen princip lustracije, kako za institucije, tako i za pojedince".

"Najjača batina ovog režima partije i bratije je medijska propaganda.

Za nas je to televizija Pink, koja predstavlja fabriku zla, kao i televizija Hepi.

Garantujem da ove televizije, kao i sve fabrike i mašinerije zla i mržnje, neće imati nacionalnu frekvenciju posle izbora", rekla je Tepić.

Ona je rekla da Vranjanci sami veoma dobro znaju kako žive.

"Zar nisu Vranjanci dovoljno pametni da sami upravljaju svojim gradom, nego mora da dođe neko sa strane.

To više neće moći", kazala je Tepić

Profesor Čedomir Čupić, član izbornog štaba predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša, koji se vatrenim govorom obratio okupljenim Vranjancima, rekao je "da mu je žao što Vranje nije razvijeno kao što su to neki drugi delovi Srbije".

"Vi zaslužujete mnogo više.

Iznedrili ste velikog Boru Stankovića, jedno značajno ime u literaturi.

Odavde je i Đorđe Tasić, najpoznatiji srpski pravnik pre rata, kao i mnogo akademika i profesora univerziteta", rekao je Čupić.

On je podsetio da "državu čine građani, država i vlast".

"Građani su na prvom mestu, nije Vučić država, ni sadašnja vlast.

Vlast mora biti servis građana.

Jedan je filozof rekao da su dva najveća poroka jednog naroda neprosvećenost i kukavičluk.

Neprosvećenost znači da ljudi nemaju svetlosti, a kukavičluk je karakteristika nasilnika, onih koji ljude drže u strahu i ucenama.

Toga moramo da se oslobodimo", kazao je Čupić i pozvao ljude da glasaju za "magični broj 5".

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke i treći na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije, kazao je da će se "ispitati sumnjive privatizacije, ugovori i kako će biti oduzeta nelegalno stečena imovina, kako nikome više u Srbiji ne bi palo na pamet da radi nešto slično".

"Novac od korupcije i oduzete imovine vratićemo narodu i uložićemo i u razvoj nerazvijenih područja. Više od milijardu evra godišnje se odlije kroz korupciju u džepove lopova iz vlasti", rekao je Aleksić.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović poručio je da je obaveza svih "da na putu ka pobedi pružimo ruku onima koji tvrde da su svi isti i da nema za koga da se glasa".

Poručio je da na skupovima opozicije nema nikoga ko je tu došao po naredbi i pretnji da će izgubiti posao ukoliko ne uđe u autobus.

"Marinika Tepić, Zoran Lutovac, ja ili Zdravko Ponoš nismo isto što i Ana Brnabić, Nebojša Bakarec i drugi iz SNS-a.

Zdravko Ponoš je kada je Srbija bila u ratu obukao uniformu i branio ju je iako se nije slagao sa tadašnjom vlašću, a onaj ko sada kaže da je najhrabriji je tada iskukao novi stan na štetu svih nas", rekao je Grbović.

Skupu je prisustvovao predsednik DS-a Zoran Lutovac sa lokalnim funkcionerima demokrata iz Vranja i okruga.

Po završetku skupa neki od gostiju iz Beograda, među njima i Marinika Tepić, potpisali su Narodnu inicijativu za zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora na čitavoj teritoriji Srbije za koju potpise u Vranju prikupljaju aktivisti pokreta Kreni-promeni.

Mitrović: Vučić najbolji prijatelj onih koji su nas zasipali bombama

Potpredsednik Demokratske stranke i kandidat za narodnog poslanika iz Vladičinog Hana Nenad Mitrović, inače rođeni Vranjanac, poznat kao energičan govornik, podsetio je na Srbiju 1999. godine kada su je "kasetnim bombama zasipali Toni Bler i Bil Klinton".

"To su danas najbolji drugari Aleksandra Vučića. On je Blera angažovao kao savetnika za platu od 200.000 evra, a Klintonu je odneo dva miliona dolara za kampanju njegove žene za predsednika SAD. I takav se usuđuje da generala Ponoša naziva NATO generalom", rekao je Mitrović.

Najnovije vesti