Antić: Zaražavanju najpodložniji sredovečni muškarci

Posle ukidanja vanrednog stanja i mera Vlade Srbije došlo je do zaražavanja mlađih ljudi, uglavnom muškaraca starosne dobi oko 40 godina ili više, izjavila je u ponedeljak direktorka Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju Ljiljana Antić.

Ona je gostujući u programu lokalne RTV dodala da statistika vranjskog zdravstva pokazuje da "više oboljevaju muškarci" i da "dobijaju teže oblike bronho-pneumonija".

- Imali smo nekoliko slučaja koji su se tragično završili.

To su slučajevi u kojima su inficirani ljudi, nakon samo nekoliko sati, upućivani u Niš, tamo proveli duže vreme na respiratorima i velika je tragedija da su na kraju preminuli, iako KC Niš ima najmodernije aparate i najeminentnije stručnjake iz svojih oblasti koji primenjuju najsavremenije metode lečenja - rekla je Antićeva.

Ona je podsetila da je ZC Vranje u nedelju ujutro otvorio treću COVID bolnicu i da je ukupan kapacitet 154 postelja.

- Već u nedelju primili smo 23 pacijenta u toj trećoj COVID bolnici koja se nalazi u zgradi Fizikalne terapije - kazala je Antićeva.

Ona je precizirala da je u tri COVID bolnice u Vranju u ponedeljak ujutro bilo hospitalizovano 117 pacijenata.

- Ono čemu se mi nadamo su negativni testovi koje očekujemo za veći broj pacijenata iz COVID bolnica i da ćemo te pacijente moći da pustimo kući.

Ona je kazala da su se gužve ispred ATD-a, gde se nalazi COVID ambulanta, smanjile i apelovala na građane da poštuju sve mere zaštite.

Najnovije vesti