Antić: Visok nivo obostranog razumevanja sa SNS

Lider vranjskog SPS-a Zoran Antić izjavio je u utorak na otvorenom danu za medije da su međukoalicioni odnosi sa SNS na lokalu na visokom nivou obostranog razumevanja, posebno između dva predsednika odbora, te da se najmanje dva puta mesečno razgovara o svim važnim pitanjima u okviru koalicije.

Čelnici SPS, na 108. otvorenom danu za medije, izneli su stav da uklanjanje kioska i drugih montažnih objekata u užem centru Vranja ne bi smelo da bude selektivno, kao i da bi zakupcima čiji su objekti već uklonjeni ili srušeni trebalo ponuditi alternativne lokacije za poslovanje.

Gradski većnik za privredu i preduzetništvo Nebojša Zupančić kazao je, međutim, da je plan razmeštaja objekata usvojen u januaru ove godine, te da su svi vlasnici i zakupci objekata obavešteni da će objekti biti uklonjeni.

Kao i da je on na poslednjoj sednici Gradskog veća potencirao da razmeštaj montažnih objekata ne bi nikako smeo da bude selektivan.

- Na toj sednici dobio sam uveravanja da će aršini biti isti za sve. Ako je odluka na Gradskom veću doneta, nemoguće je zaustaviti ovaj proces. Bilo je reči o prolongiranju, ali se od toga očito odustalo.

Mislim da su gradonačlnik, načelnik Gradske uprave i načelnik Gradskih inspekcijskih službi prave adrese u pogledu toga šta će se dešavati nadalje sa montažnim objektima koji još uvek nisu sklonjeni - rekao je Zupančić.

Šef SPS Antić priznao je da je uklanjanje montažnih objekata socio-ekonomsko pitanje, imajući u vidu sudbinu ljudi koji će ostati bez svog malog biznisa.

- U određenom momentu aktuelna stuktura vlasti, vođena nalozima Ministarstva građevine, morala je da preduzme određene poteze.

S druge strane, kad je odluka već doneta, a vlast, recimo, nije u stanju da je sprovede, postavilo bi se pitanje legitimizacije aktuelne vladajuće strukture - kazao je Antić.

Odgovarajući na pitanje o smeni na čelu Odeljenja ortopedije vranjske bolnice (socijalista Slađan Marinković umesto naprednjaka Dušana Aleksića), Antić je rekao da je to više pitanje za direktora Zdravstvenog centra Dragana Veličkovića.

- Mogu samo da kažem, u vezi sa aktuelnim stanjem u vranjskom zdravstvu, da smo mi godinama unazad uvlačenjem lekara u politiku gubili odlične doktore, a dobijali loše političare - naglasio je Antić.

Najnovije vesti