Antić: U Vranju očekujemo izlaznost između 63 i 66 odsto VIDEO

Očekujemo da izlaznost na predstojećim izborima kada je reč o Vranju bude između 63 i 66 odsto, to je oko 44.000 do 45.000 birača, rekao je u četvrtak Zoran Antić, lider vranjskih socijalista.

"Ako bude tako, to će dati pun kapacitet i legitimitet izbornom pocesu.

U ime socijalista Vranja pozivam sve Vranjance da u što većem broju izađu na izbore i daju poverenje onima za koje su se opredelili.

Mi socijalisti na jugu Srbije, posebno u Vranju i Pčinjskom okrugu, ali i Jablaničkom očekujemo dobre izborne rezultate", naveo je Antić.

Podsećanja radi, na lokalnim izborima 2016. godina SPS je na lokalnim izborima imao 9.420 glasova, a Jedinstvena Srbija 4.430, a republička lista 9.651 glas.

Godine 2020. SPS je imao 4.651 glas, JS 3.620, a republička lista 6.273 glasa.

Potom na izborima 2022. godine zajednička republička lista sa JS imala je 6.708 glasova.

"Taj korpus glasova koji je orijentisan ka našoj listi Ivica Dačić premijer Srbije, sa glasovima JS, je preko 11.000 glasova, to je naša procena.

Verujemo da taj korpus naših glasova može da se vrati na nivo iz 2012. i 2014. godine.

Imali smo 11.954 u maju 2012 i u martu 2014. to je bilo 11.607 glasova.

Da li je to realno, pa u politici je sve realno, zato i izlazimo na izbore", kazao je Antić.

Gradski odbor SPS-a i predstavnici liste Ivica Dačić premijer Srbije sumirali su u u četvrtak, u susretu sa novinarima, tok predizborne kampanje, poslednjeg dana pred početak izborne tišine.

Antić je kazao da posle četrdeset pet dana aktivnosti na terenu, socijalisti mogu da zaključe da je ovaj predizborni proces u Vranju i okolini "protekao mirno".

"Nije bilo nikakvih posebnih incidenata ni neželjenih situaicja.

Očekujemo da se i u vreme predizborne tišine zadrži miran odnos među učesnicima predstojećih izbora.

Sa naše strane, mi ćemo poštovati sva pravila predizborne tišine", kazao je gradski lider socijalista.

On je dodao da su socijalisti zadovoljni onim što su uradili u kampanji.

"Imali smo sužen prostor, mali broj dana, ali smo uspeli da uradimo sve ono što je bilo neophodno u jednom ovakvom procesu", dodao je Antić.

Kako je najavljeno, u četvrtak, poslednjeg dana kampanje, predizborna konvencija ove liste održaće se od 17 časova u Sportskoj hali u Vranju, uz prisustvo Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, dok će završna konvencija liste Ivica Dačić premijer Srbije biti održana u četvrtak uveče od 21 sat u Surdulici.

Stop glupostima u izbornom danu

Antić je, upućujući apel Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), najavio da će izborni štab SPS-a u Vranju uputiti i pismo Misiji OEBS-a kao posmatraču, s ciljem da se "prestane sa glupostima" koje su se dosad dešavale u izbornom danu.

"Moramo da odrastemo kao biračko telo i moramo zaustaviti sve moguće manipulacije biračkim pravom. Posebno ćemo tražiti da se nadgladaju biračka mesta u OŠ Dositej Obradović u Vranju, u Narodnom univerzitetu, OŠ Svetozar Marković, naselju Gramađe, selu Pavlovac i sva druga mesta gde su ranije primećene manipulacije. Vrlo je jasno da na biračkim mestima nema korišćenje mobilnih telefona, nema komunikacije ni druge interakcije sa ljudima koji tu borave, vreme zadržavanja birača mora biti minimalno. Sve ostalo - okupljanje ljudi oko birališta, pokušaji manipulacije sa spiskovima, vozilima, pretnjama, nije legitimno. Ukoliko želimo da budemo ozbiljna evropska država, koja planira da bude deo EU, moramo da se izlečimo od tih stvari. Mi socijalisti smo se od početka izdigli iznad toga. Uostalom, sve čoveku možete da date ili uzmete, čak i da kupite, ali jedino što ne bi trebalo da bude na prodaju su obraz, čast i dostojanstvo", kazao je Antić.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...