Antić: Svaka utakmica biti ili ne biti za Dinamo FOTO/VIDEO

Nama je sada svaka utakmica biti ili ne biti i svako ko izađe na Gradski stadion u Surdulici moraće da "izgine" za klub - rekao je u utorak šef stručnog štaba Dinama Dragan Antić, uoči meča trećeg kola plej aut faze u kome će Dinamo gostovati Radniku.

- Imamo loš skor sa njima, izgubili smo obe utakmice ove sezone u regularnom delu, ali sada smatram da borbom i požrtvovanošću možemo da uzmemo makar bod ako ne i tri.

Sada je i drugačija situacija, nama je utakmica mnogo važnija nego u prethodna dva meča.

Očekujem veliku podršku navijača iz Vranja ka našem cilju, a to je osvajanje najmanje boda - konstatovao je Antić.

On je dodao da protiv Radnika neće moći da računa na standardan sastav koji je ostvario pobedu protiv Voždovca i da će biti prinuđen da menja tim.

- Petorica igrača imaju parne žute kartone, a ako tome dodamo Nikolu Jovanovića i Nedeljkovića koji su povređeni već duže vreme faktički ćemo biti bez sedam standardnih fuudbalera.

Međutim, to nije razlog za predaju u Surdulici - rekao je Antić u utorak pred novinarima.

RECEPT ZA USPEH

Antić je naglasio da je njegov tim protiv Voždovca u prošlom kolu u Vranju (1:0) pokazao da može da odigra na rezultat i da je takav odnos prema igri recept za uspeh.

- Možemo čak i protiv najjačih timova, a Voždovac svakako spada među jače u plej aut fazi.

Po mom mišljenju oni su i mnogo više od toga, možda među pet, šest najboljih timova Super lige, ali smo ih mi na taj način nadigrali da smatram kako možemo da izađemo na kraj sa svakim - kazao je Antić na konferenciji za medije.

Fudbaler Dinama Miloš Antić kazao je da se Dinamo dobro spremio za derbi "južne pruge".

- Svaki meč sa Radnikom nije lak.

Nama je u ovoj fazi prvenstva, kada se grčevito borimo za opsatanak, svaki bod važan, a osvajanje tri bi bio fantastičan uspeh - kazao je vezni igrač Dinama.

Njegov saigrač, ofanzivni vezni Nikola Popović rekao je da DInamo očekuje teška utakmica.

- Ekipa Radnika je na okupu već duže vreme, dobro se međusobno poznaju, ali sigurno je da i mi imamo svoje adute i prednosti koje smo demonstrirali protiv Voždovca.

Pokušaćemo da nastavimo sa dobrim igrama i upišemo makar bod, a što da ne i sva tri - optimističan je Popović.

Dinamo je posle pobede nad Voždovcem u prošlom kolu podgrejao nade u opstanak.

Vranjanci se trenutno nalaze na pretposlednjem mestu plej aut faze sa 13 bodova i imaju dva više od Zemuna, a jedan manje od Rada.

Rad u ovom kolu ide na noge Voždovcu, a Zemun Mačvi.

Dve ekipe ispadaju direktno iz Super lige, dok treća najslabija ekipa igra baraž utakmice sa pobednikom baraž-razigravanja Prve lige u kome će učestvovati timovi plasirani od trećeg do šestog mesta.

Utakmica Radnik - Dinamo odigraće se na Gradskom stadionu u Surdulici u četvrtak 25. aprila od 18 časova.

Najnovije vesti