Pobeda Surduličana u derbiju južne pruge: Dinamo - Radnik 0:3 (VIDEO)

Radnik iz Surdulice pobedio je vranjski Dinamo sa 0:3 (0:1) u 30. kolu Super lige Srbije, ali mu pobeda nije pomogla da se plasira u plej-of jer su pobede ostvarili i direktni rivali Vojvodina (plasirala se među osam) i Spartak.

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Dinama, barem kada su izgledne prilike u pitanju.

U prvih petanestak minuta Vranjanci su imali dve stopostotne šanse.

Najpre je Dimitrov izašao sam ispred golmana Radnika Vasiljevića, ali je iz idealne prilike prebacio gol.

Potom je Ratković, koji se stuštio u šesnaesterac Radnika sa desnog krila, pogodio stativu gola Surduličana.

Radnik je pripretio iz nekoliko poluprilika, uglavnom iz prekida, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Dinama sve do 25. minuta kada je sudija Brdar u sumnjivoj situaciji dosudio penal za Radnik koji je najbolji strelac domaćih Igor Zlatanović pretvorio u gol za 1:0.

Dinamo je i pored primljenog gola nastavio da konkretnije napada, a izglednu šansu imao je u 32. minutu preko Mlađana Stevanovića koji je odlično šutirao sa 25 metara, ali je golman Surduličana Vasiljević izvadio loptu iz rašlji i izbacio je u korner.

Dinamo je odličnu priliku imao i u 35. minutu posle prodora Okona Samuela Godvina po levom krilu, ali je Dimitrov bio preblizu golu nakon njegovog centaršuta i nije mogao da zahvati loptu kako je trebalo.

Radnik je odmah u narednom napadu imao šansu kada je neko od domaćih igrača bio najviši u skoku, ali je Perić odbranio.

Nova šansa za Vranjance usledila je u 39. minutu kada je najbolji strelac Dinama Dimitrov šutirao sa oko 20 metara, ali za malo preko gola.

Dinamo je nastavio sa napadima u drugom delu utakmice, ali je posle greške Okona Samuela, koji je prekratko vratio loptu Periću, Radnik u 51. minutu duplirao prednost preko Uroša Damjanovića - 0:2.

Taj je rezultat u psihološkom smislu demoralisao Vranjance, koju su u većem delu utakmice igrali na zadovoljavajućem nivou, pa je na 3:0 uvećao Zlatanović drugim golom u 86. minutu.

Tim rezultatom je utakmica i završena.

Dinamo nije mnogo izgubio ovim porazom jer su u ovom kolu poraženi i njegovi direktni rivali za ispadanje iz lige - Rad (izgubio od Spartaka u Subotici sa 1:0) i Zemun koji je poražen od Napretka u Kruševcu istim rezultatom.

Radnik je i pored pobede izgubio bitku sa Vojvodinom za plej-of, a presudan je, ispostavilo se, bio meč prošlog kola kada su Surduličani poraženi od Vojvodine kao domaćini u Surdulici (0:1).

Vojvodina je otišla u plej of pobedom protiv Partizana (3:2), kao i osmoplasirani Proleter, dok će Radnik, kao i Dinamo Vranje, igrati u plej aut-u.

Najnovije vesti