Antić postao državni sekretar u Ministarstvu za rad i zapošljavanje

Zoran Antić, šef vranjskog SPS-a, imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On nije želeo da u ovom momentu bilo šta komentariše za medije, ali je validnost ove informacije potvrdio u izjavi za Vranje News.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, koje predvodi ministar Zoran Đorđević (SNS), to je bila upražnjena funkcija, koja po koalicionom dogovoru o kvotama pripada socijalistima.

Antić je od maja 2017. godine do sredine januara 2018. bio savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića.

Od tada do sredine novembra nalazio se na mestu savetnika u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu kod ministra Branka Ružića, pre nego što je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U istom ministarstvu do skora je državni sekretar bio još jedan Vranjanac, pokojni Negovan Stanković, nekada predsednik Okružnog odbora SPS za Pčinjski okrug, koga je posle smrti zamenio naprednjak Nenad Nerić.

Ovo ministarstvo ima sedam državnih sekretara.

Pčinjski okrug sada ima dva državna sekretara, a pored Antića to je od ranije Dragan Stevanović (SNS) iz Surdulice u Ministarstvu privrede.

U političkim krugovima se kao vrlo značajno ocenjuje imenovanje jednog Vranjanca na tako visoku političku funkciju.

Zoran Antić rođen je u Vranju 1973. godine gde je završio osnovnu školu i Pedagošku akademiju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na katedri za međunarodne odnose i spoljnu politiku. U političkoj karijeri bio je član IO SO Vranje za resor sporta i omladine (2000-2004) i član Opštinskog veća za socijalna pitanja, sport i omladinu (2004-2008), te zamenik predsednika Skupštine grada (2008-2012). Obavljao je čelne funkcije u Savezu izviđača i Ženskom odbojkaškom klubu Vranje, bio član UO Sportskog saveza Srbije. Predsednik Sportskog saveza grada bio je od 2001. do 2012. godine. Član je SPS od 1996. godine. Obavljao je funkcije predsednika mladih socijalista Vranja i Pčinjskog okruga, sekretara gradskog odbora, a sada je šef lokalnih socijalista. U tri mandata bio je član Glavnog odbora SPS i u još dva član IO GO SPS. Od 2012. godine predsedavao je Skupštinom centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a od kraja iste godine bio je zamenik predsednika Stalne konferencije gradova i opština Srbije.

Najnovije vesti