Antić opet izabran za predsednika vranjskog SPS-a

Zoran Antić izabran je ponovo za lidera vranjskih socijalista, na 11. Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SPS-a koja je održana u nedelju u Vranju.

Glasalo je 237 delegata.

Antić je za predsednika izabran sa 236 glasova "za" i jednim uzdržanim.

On je bio jedini predloženi kandidat za predsednika.

Antić, koji proteklih godina više boravi u Beogradu nego u Vranju, prethodnih dana treći put je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Za predsednika Socijalističke partije Srbije pred najavljeni kongres, na izbornoj konferenciji u nedelju predložen je Ivica Dačić.

Na osnovu predloga iz mesnih odbora SPS, Izborna konferencija u Vranju je za članove Glavnog odbora SPS-a iz Vranja predložila Zorana Antića, Srđana Dekića, Martina Đorđijevića, Stefana Stankovića, Žikicu Antanasijevića, Tanju Spasić i Bobana Mladenovića.

Do 17. decembra trebalo bi da budu izabrani potpredsednici Antića u Gradskom odboru.

Predloženi su Srđan Dekić, Martin Đorđijević, Stefan Stanković, Tanja Spasić, Žikica Antanasijević, Boban Mladenović, Branko Petrović, Slavica Stanojević, Slađana Dimčić ili Lidija Novković.

Na istoj sednici biće izabran IO Gradskog odbora (do 37 članova), koji će nakon konstitutivne sednice iz svojih redova izabrati sekretara IO GrO Vranje.

Predloženi su za sekretara Dušan Đedović, Boban Mladenović, Miroslav Nikolić, Stefan Stanković ili Dragan Jovanović.

Ostali predlozi za Kongres

Delegati Izborne konferencije su u nedelju dali svoje predloge za članove organa u vrhu SPS-a. Za člana Statutarne komisije SPS-a predložili Predraga Janjića, a za člana Nadzornog odbora Miroslava Dejkovića. Za članove Predsedništva SPS-a predloženi su pored Zorana Antića još i Ibro Ibrahimović sa Novog Beograda, Radovan Arežina iz Kladova i Aleksandra Popović iz Surdulice. Za predsednika IO Glavnog odbora Vranjanci su predložili Vladana Zagrađanina. Za potpredsedndik Glavnog odbora SPS-a predloženi su Branko Ružić, Novica Tončev, Snežana Paunović, Aleksandar Antić, Dušan Bajatović, Đorđe Milićević, Đorđe Čabarkapa, Vanja Vukić i Vladimir Đukić. Za najviše i najodgovornije funkcije u organima SPS-a predloženi su i Uglješa Marković, Predrag Marković, Slobodan Milošević i Nikola Šainović.

Komentari

SPS je karakterna stranka,krasi je odanost i privrzenost

Novoizabrani predsednik je olicenje jednog postenog i vrednog coveka koji kad kaze nesto to i ostvari borac za borce i njihova prava jedan preposten covek...

Peco, da li si uzeo terapiju?

Kakav lik, kakvo delo, kakav covek ubi sve i vrati se sam, svi su te ogovarali i stavljali na stub srama i bili protiv tebe, a opet si jednoglasno izabran u tvojoj stranci. Ali takva nam je i drzava, licemerna...

Najnovije vesti