Antić: Lečenje, ali i topla reč

Novi vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra (ZC) Vranje dr Ljiljana Antić, koja je do sada obavljala dužnost upravnice Radne jedinice Bolnica, zamolila je građane i medije "za strpljenje i razumevanje", uz obrazloženje da pre bilo kakve priče i kreiranja strategije rada ustanove "najpre želi da se upozna u potpunosti sa zatečenim stanjem".

- Takvu odluku sam donela, jer vam u ovom trenutku ne mogu reći ništa o čemu u vašim medijima niste izveštavali.

Od kako sam u petak preuzela funkciju, trudim se da steknem jasnu sliku o tome šta su prioriteti među nagomilanim problemima.

Kao što znate, prioritet svih prioriteta je završetak i opremanje novog Hirurškog bloka.

Završetkom te kapitalne investicije, ZC u Vranju otvoriće novu stranicu u pružanju primarne i sekundarne zaštite pacijenata, ne samo iz Pčinjskog, već i iz Kosovsko – pomoravskog okruga - napisala je Antićeva u saopštenju za javnost.

Druga, ne manje bitna stvar,dodala je, predstavlja odnos lekara i medicinskog osoblja prema pacijentima.

- Smatram da je u medicini, pored pružanja pomoći, izuzetno bitna i topla reč.

Moraćemo da poboljšamo međuljudske odnose i ja verujem da ću imati podršku svih zaposlenih u Zdravstvenom centru, jer imamo isti cilj, a to je da vratimo stari sjaj nekada renomiranoj Zdravstvenoj ustanovi.

Lično, sam zahvalna na poverenju koje mi je ukazano, mojim imenovanjem na ovu funkciju napravljen je i jedan presedan u dosadašnjoj praksi.

Naime, ja sam prva žena direktor u istoriji ove ustanove, što me na neki način dodatno obavezuje da radim još napornije nego do sada.

Svesna sam da nam je neophodna pomoć resornog ministarstva, ali nam je jako važna i podrška gradske uprave, pojedinaca, zdravstvenih radnika i medija - napisala je Antićeva.

Ona smatra da "svi mi imamo zajednički interes", a to je "da nam se zdravstvene usluge pružaju na najvišem nivou".

- U ovom teškom trenutku za vranjski zdravstveni centar, koji se bori sa velikim digovanjima jedinstvo je važno.

Vrata moje kancelarije su otvorena za sve dobronamerne ljude koji žele da pomognu da postavimo na noge naš zdravstveni centar.

Moji saradnici i ja bićemo vam na raspolaganju za sve informacije, jer nam je cilj da poslujemo krajnje transparentno, ali vas molim za strpljenje kako bi se u potpunosti upoznala sa zatečenim stanjem - navodi Antićeva u saopštenju.

Doktorka interne medicine Ljiljana Antić je rešenjem Ministarstva zdravlja imenovana na ovu funkciju 3. avgusta.

Najnovije vesti