Antić: Istupili smo iz lige, otpustili igrače i trenere

FK Dinamo Vranje, član Srpske lige Istok, napustio je to fudbalsko takmičenje, definitivnom odlukom koja je doneta na sednici Upravnog odbora.

Tako se obistinilo ono o čemu se govorilo prethodnih dana, ali je do danas ipak postojala minimalna nada da će namera o istupanju iz lige biti promenjena.

"Obavestili smo FSS o istupanju, otpustili smo sve igrače i trenere, jer nemamo novca i ne želimo da uvlačimo klub u nova dugovanja.

Svima smo dali papire da mogu slobodno da nađu nove klubove, jer prvenstvo uskoro počinje.

FS RIS je suspendovao naše ekipe i, najverovatnije, ne možemo da se takmičimo ni sa mlađim selekcijama ukoliko ne izmirimo dugovanja", rekao je za Sportski žurnal Dragan Antić Recko, dugogodišnji predsednik i trener Dinama

Iz Dinama navode da je povod za ovakav radikalan potez nastao posle raspodele novca za sport, gde je za ovaj klub i njehove potrebe u 2022. godini od grada odobreno 6,2 miliona dinara.

"Sramno je kako je lokalna vlast raspodelila novac i zbog toga smo pokrenuli krivične prijave protiv članova Komisije za dodelu sredstava, ali i gradonačelnika i većnika za sport, jer su učestvovali u raspodeli.

Narednih dana obratićemo se javnosti sa izveštajem, koliko nam je grad uplatio, a koliko iznose troškovi takmičenja", poručio je Antić.

Vranjski srskoligaš završio je jesenju sezonu na pretposlednjem mestu sa sedam bodova.

Zabeležio je četiri pobede, dva remija i devet poraza.

Klubu je oduzeto sedam bodova zbog kazni u prethodnoj i tokom ove sezone.

Pre samo dve godine Dinamo se takmičio u Super ligi, ali se posle jedne sezone vratio među prvoligaše, gde se takođe zadržao samo jednu godinu.

Najnovije vesti