Antić: Ako ga neko objavi, uvek sam spreman za rat VIDEO

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić izjavio je u sredu u Vranju da na sednici Glavnog odbora SPS-a nije primetio da je Novica Tončev "objavio bilo kakav rat SPS-u, pogotovo ne vranjskom odboru".

- U svakom slučaju ja, kao rezervni oficir vojske, uvek sam spreman za rat, i odgovorićemo ako do rata dođe, ali mislim da rata biti neće.

Naše jedinice su "u punoj borbenoj gotovosti", pratimo situaciju u okrugu tako da ako se slučajno desi da do nekakvog rata dođe, mi smo spremni da reagujemo.

U vezi sa tim što je Tončev izjavio medijima posle sednice, smatram da je bilo kulturno i kurtoazno da ono o čemu smo razgovarali na Glavnom odboru SPS-a ostane unutar stranke.

To je stvar unutarstranačke discipline - kazao je Antić.

Bez ljutnje

- Nisam ja ljut ni na koga. Nisam čovek koji se ljuti. Sa Tončevim sam u jako dobrim odnosima. U životu imam pravo jedino da se ljutim sam na sebe - kazao je Antić

On je dodao da je Vladan Zagrađanin, čiji je izbor Novica Tončev komentarisao u medijima, "jednoglasno izabran za poredsednika IO SPS na sednici GO".

- Kakva god da je diskusija bila, a diskutovao je samo jedan pojedinac, Zagrađanin je dobio punu podršku, mislim da je bilo preko 300 ljudi u sali - rekao je Antić na vanrednoj konferenciji za medije gradske organizacije socijalsta Vranja.

Novica Tončev je u utorak, govoreći za Južne vesti, spočitao svojoj stranci otezanje u konsolidovanju stranačkih organa.

Rekao je da "ne postoji racionalno objašnjenje zašto su funkcije upražnjene".

- Mogu samo da izrazim sumnju da nas kao stranku u tome ometaju neke zakulisne radnje, stranačke i vanstranačke kalkulacije.

Ja sam partijski vojnik i uvek poštujem i sprovodim zvanične odluke organa stranke.

E, sad, iskreno govoreći, taj izbor druga Zagrađanina znači jednu otežavajuću okolnost za socijaliste na terenu.

On nema izraženu političku legitimizaciju kroz izborni rezultat u svom matičnom odboru.

Činjenica je da nam je, kao partiji, "Afera kofer" nanela štetu enormnih razmera čije posledice i dan danas trpimo.

Svako ko kaže da to uopšte nije važno ili ne zna ništa o politici ili ne želi dobro SPS - rekao je Tončev za Južne vesti.

ZAGRAĐANIN

Vladan Zagrađanin prošao je u profesionalnoj i političkoj karijeri put od omladinske zadruge, preko Državne lutrije i Srbijašuma, do predsednika izvršnog odbnora SPS. U periodu od 2006. do 2011. nije imao političku funkciju, ali je vreme, kako piše N1, provodio po sudovima, jer je sa nekadašnjim viceguvernerom NBS Dejanom Simićem optužen, a potom i oslobođen za uzimanje 100.000 evra mita, u aferi poznatoj po imenu "Kofer", čiji je akter bio i njegov šef Ivica Dačić. Ponovni izbor Zagradjanina za predsednika Izvršnog odbora stranke, bio je i jedini izborni proces, jer je izbor potpredsednika stranke odložen za septembar.

- Ovde iza mene su omladinci, pošto ove starije još nismo birali, a ne znam ni da li ćemo da ih biramo. Možda bi to bilo najbolje - rekao je na sednici predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Kompletan snimak vanredne konferencije za medije vranjskog SPS-a možete pogledati u nastavku.

Komentari

Zoki ma šta ti pričaš čoveče, o kakvom ratu ti govoriš, ne možeš ti ratovati i ti biti spreman za rat, alo bre Zoki, rat je najgora opcija, uvek bila i biće, ne rađaju majke sinove da idu u rat nego da mirno žive sa svojim porodicama u miru sa svim ljudskim pravima i slobodama. Da li bi ti poslao svoju decu u rat? Ja nikad ne bih ni svoju a ni tuđu...

Najnovije vesti