Antanasijević novi većnik za ekologiju, Cvetkovićka direktorka u Urbanizmu

Žikica Antanasijević (SPS), aktuelni pomoćnik gradonačelnika za lokalni privredno-ekonomski razvoj, rad, zapošljavanje i upravljanje projektima, biće novi gradski većnik za ekologiju i zaštitu životne sredine, potvrdio je u izjavi za VranjeNews šef SPS u Vranju Zoran Antić.

- On je i u ranijim sazivima bio član Gradskog veća, radio na sličnim poslovima, tako da poznaje materiju.

Po koalicionom sporazumu, dobićemo i direktorsko mesto u JP Zavod za urbanizam, naš kandidat je Tatjana Cvetković, sadašnji izvršni direktor u tom preduzeću, diplomirani inženjer arhitekture.

Sve ostalo usklopu sporazuma ide svojim tokom, videćemo koga ćemo predložiti za popunu pomoćničkog mesta u kabinetu gradonačelnika koje će se osloboditi odlaskom Antanasijevića u Gradsko veće - navodi Antić.

Antanasijević je rođen 20. aprila 1973. godine. Na poljoprivrednom fakultetu u Prištini diplomirao je 1998. godine, a iste godine zaposlio se u "Simpu".

Od 2011. godine bio je član Gradskog veća grada Vranja za oblast poljoprivrede i agroekonomije, a od decembra 2013. godine pomoćnik gradonačelnika grada Vranja za prirodne resurse i obnovljive izvore energije, ruralni razvoj i seoske mesne zajednice.

Od 2016. godine radio je u Gradskoj upravi grada Vranja kao savetnik za kontrolu kvaliteta vazduha i mere zaštite od buke.

Od 1996. godine član Socijalističke partije Srbije, a od oktobra 2014. godine predsednik Opštinskog odbora SPS-a u Vranjskoj Banji.

Tatjana Cvetković rođena je 1964. godine u Vranju. Arhitektonski fakultet završila je u Skoplju, smer projektovanje.

Radi u Zavodu za urbanizam od 1995. godine na poslovima samostalnog projektanta.

U periodu od februara 2002. godine do decembra 2007. godine bila je direktorka preduzeća.

Od 2008. godine do danas radila kao viši samostalni projektant.

Kao odgovorni urbanista ili korukovodilac izrade plana se pojavljuje na skoro svim prostornim i urbanističkim planovima urađenim u ovom JP u periodu 1994. do 2018. godine.

Najnovije vesti