Živković: Zahvaljujem svima koji u policajcima vide pouzdane partnere (FOTO, VIDEO)

Načelnik Policijske uprave u Vranju Igor Živković izjavio je da su pripadnici policije, u saradnji sa ostalim službama, u proteklom periodu sa uspehom sačuvali kolektivnu bezbednost na području Pčinjskog upravnog okruga".

- Zahvaljujem se svima koji u policijskim službenicima vide pouzdane partnere u razvoju društvene svesti i očuvanju najvećih civilizacijskih vrednosti.

Policajci na ovom području izvršavaju svoje zadatke 24 sata dnevno, u najsloženijim bezbednosnim situacijama.

Policija daje veliki doprinos miru, razumevanju i očuvanju stabilnih međunacionalnih odnosa na nacionalno mešovitom području juga Srbije.

Nastojaćemo da ostane tako - kazao je Živković.

On je na svečanoj akademiji povodom proslave Dana policije, slave i Dana MUP-a, koja je održana u Domu Vojske u Vranju, dodao da je "sudbina Policijske uprave utkana u sudbinu naroda sa područja Pčinjskog okruga".

- Pripadnici policije PU Vranje su bili i ostali garant bezbednosti građana na ovom području.

Nastojimo da, uz zakonit rad i postupanje, uz poštovanje dostojanstva svake osobe, jačamo ugled policije kao institucije koja je garant bezbednosti na ovom području - rekao je načelnik PU Vranje.

Minutom ćutanja odata je počast svim pripadnicima policije, koji su na ovom području dali svoje živote za bolju budućnost i bezbednost građana.

Svećanoj akademiji prisustvovale su delegacije Ministarstva odbrane, Vojske, Centra BIA, pravosuđa, opština Pčinjskog okruga, porodice poginulih pripadnika MUP-a, kao i delegacije policija Bugarske i Makedonije.

Najnovije vesti