ŠTRAJKAČI GUMOPLASTIKE: Ne prekidamo protest

Štrajkači bujanovačke „Gumoplastike“ preneli su poslaniku SNS iz Bujanovca Nenadu Mitroviću, koji je sa njima razgovarao u pogonu u selu Klenike, da, navodno, odustaju od zahteva za smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića, ali ne i od socijalnog programa.

Mitrović je za Bujanovačke izjavio da će radnici u toku ove sedmice međusobno razgovarati o mogućnosti prekida štrajka koji traje od kraja prošle godine.

- Ostali su pri zahtevu za izradu socijalnog programa tokom ove godine, zahtev za smenu direktora biće za sada biće odložen.

Ostalo je da se radnici međusobno dogovore da se sedne sa direktorom i napravi sporazum o uslovima za prekid štrajka – rekao je Mitrović, dodajući d aje u slučaju neuspeha u pregovorima spreman da se ponovo sastane sa štrajkačima.

Usledilo je obraćanje javnosti štrajkača putem saopštenja u kome se kaže da je na sastanku sa Mitrovićem iznet već dobro poznati stav - da je štrajkačima „prevashodni cilj sprovođenje socijalnog programa, a da je zahtev za smenu direktora posledica nesprovođenja socijalnog programa zbog neažurne pripreme dokumentacije“.

Mitrović je, prema navodima saopštenja, navodno „lično garantovao da neće dozvoliti opstrukciju od strane direktora“ u isplati socijalnog programa.

- Mi nismo odustali od smene direktora već smo samo dali prednost sprovođenju socijalnog

programa.

Što se tiče prekida štrajka, na današnjem zboru je doneta je odluka da nema prekida štrajka – poručili su štrajkači „Gumoplastike“.

Podsećanja radi, oni su sredinom februara protestovali u centru Bujanovca, kada su imali razgovore sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem i njegovim zamenikom Stojančom Arsićem, koji su podržali njihov protest.

Najnovije vesti