Štrajkači Gumoplastike: Milković gladnima ne veruje

Preko radnika Gumoplastike „vrši se političko potkusurivanje između lokalne vlasti i opozicije, a mi ne želimo da učestvujemo u tome“, poručili su štrajkači iz ovog preduzeća.

Oni su na ovaj način reagovali na tekst „Šaip i Stojanča žele da od GMP naprave plac“, objavljen pre dva dana na sajtu portala Bujanovačke.

- Šta je pozadina svega mi zaposleni ne znamo i ne učestvujemo ni u kakvoj pozadini, niti pripremamo bilo šta što ima nekakvu pozadinu - poručili su radnici.

Oni u tekstu navode da im nije jasno zašto se u celu priču umešao Miodrag Milković, odbornik opozicione Ujedinjene seljačke stranke u bujanovačkom parlamentu.

- Njegov politički položaj je takav da nema nikakve ingerencije nad privredom, osim ako nema neki lični interes u priči zvanoj Gumoplastika.

Milković ne može da razume radnike, zato što ima primanja sa kojima može da životno egzistira bez problema. Tako da se još jednom potvrdila ona izreka po kojoj „sit gladnome ne veruje“ – kaže se u tekstu.

Radnici poručuju da i bez mišljenja političara „odlično znaju da je preduzeće u jako teškoj finansijskoj situaciji, da je stečaj na pragu i da će, ukoliko preduzeće ode u stečaj pre sprovođenja socijalnog programa, radnici ostati i bez otpremnina“.

- Neka dođe Milković da radi za naše plate, pa neka održava tu proizvodnju koja je nerentabilna i sa kojom „ne može da se zaradi ni za vodu“ - zaključuju štrajkači u reagovanju.

Štrajkači Gumoplastike traže smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića, a od Ministarstva privrede da im omogući socijalni program.

Gumoplastika ima 68 radnika od kojih je većina u štrajku.

Reč je o zaposlenima u pogonu u selu Klenike gde se prave gornji delovi obuće.

Najnovije vesti