Štefanek: Treba podržati superligaše, ali sve ima svoju meru (FOTO, VIDEO)

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek izjavio je u sredu u Vranju da grad treba da podrži svoje superligaše i prvoligaše, ali da su prioriteti grada i saveza "ulaganje u decu i mlade i njihov sportski razvoj".

- Treba raditi sa pionirskim i omladinskim pogonima, jer se od mladih stvara baza i kvalitetni pojedinci, budući prvoligaši, šampioni ili sportski reprezentativci.

Vodili smo razgovor sa rukovostvom Grada Vranja, koji je išao u dobrom smeru.

Vidim da kod njih postoji volja da Vranje nađe idealno rešenje i za Sportski savez Vranja, klubove i za celokupan gradski sport.

Kao predsednik Sportskog saveza Srbije spreman sam da im u tome pomognem, čak i u finansijskom smislu, pre svega za Sportsko-rekreativni centar u Vranju - rekao je Štefanek.

Gradonačelnik Slobodan Milenković kazao je da se gostu iz Beograda posebno dopala tema o uređenju Sportsko-rekreativnog centra u Vranju.

- Razgovarali smo o raznim temama, a posebno o razvoju školskog i rekreativnog sporta.

Ono što činimo za sport u Vranju, posebno za školski sport i sportski razvoj mladih, takođe su prioriteti gde očekujemo pomoć Sportskog saveza - rekao je Milenković.

Štefanek je, posle susreta sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i zamenikom Nenadom Antićem, imao sastanak sa predstavnicima sportskih saveza Pčinjskog okruga, iz Vranja, Bujanovca, Vladičinog Hana, Surdulice, Preševa, Trgovišta i Bosilegrada), a prijem za predsednika Sportskog saveza Srbije priredio je gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

Nakon izbora na čelo ove organizacije u decembru 2017. godine, Štefanek je kao primarne aktivnosti u četvorogodišnjem mandatu naveo "doprinos razvoju i promociji sporta Republika Srbije, obilazak svih teritorijalnih sportskih saveza, održavanje kontakata sa nacionalnim granskim savezima.

Kao i aktiviranje sportista iz dijaspore da se takmiče za nacionalne granskih saveze, uključivanje u društveno koristan rad, podizanje svesti o sportu kroz medije i organizaciju Sportskih igara 2025. godine".

Najnovije vesti