Prijem za svetske, balkanske i državne prvake (FOTO, VIDEO)

Samo upornim i predanim radom, a ne jedino talentom, može se doći do rezultata kakve je u prethodnom periodu ostvario Stefan Manasić, koji je postao prvak sveta u bodi-bildingu, kao i mladi šahisti i rukometaši koji su ostvarili velike uspehe na Balkanskom odnosno državnom prvenstvu, rekao je u sredu na prijemu za pomenute sportiste gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Podsećanja radi, mladi šahisti Vranja, iz Šah kluba Vranje 1923, su na Balkanskom prvenstvu ostvarili veoma zapažene rezultate.

Pre svih šestogodišnja Dunja Cvetanović, koja još ide u vrtić, a postala je prvak Balkana u kategoriji dece do osam godina.

Lidija Stojanović je na tom prvenstvu, u uzrastu do 11 godina, postala vicešampion Balkana, a Aleksandar Mihajlović, sa nepunih 15 godina, bio je bronzani u uzrastu do 18 godina.

Osnovci, mladi rukometaši iz OŠ Branko Radičević postali su državni prvaci u školskom takmičenju u Leskovcu, dok je Stefan Manasić na svom prvom seniorskom takmičenju u Čikagu zasluženo osvojio zlato, sa 217,5 kilograma u benč-presu i proglašen je za apsolutno najjačeg seniora na tom prvenstvu.

- Čestitam vam na osvojenim rezultatima i ističem da smo ponosni na vas.

Vranje ima talentovanu decu i u narednom periodu ulagaćemo u razvoj školskog i rekreativnog sporta, jer se odatle mogu iznedriti veliki sportisti poput vas.

Morate da nastavite da vredno radite, a uspesi neće izostati - poručio je Milenković mladim sportistima.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević naglasio je da mladi sportisti svojim rezultatima pokazuju da zaslužuju i veću podršku, te da će Grad Vranje u narednom periodu znati da odgovori adekvatno na ove rezultate.

- Rešeni smo da podržavamo bazu i školski sport. Potrebno je da istrajemo, a rezultati će vremenom doći, još i bolji od dosadašnjih.

Vi ste naši svetionici, ulepšavate nam svakodnevicu i potrudićemo se da vam stvorimo maksimalne uslove, u skladu sa našim mogućnostima, za vaša dalja takmičenja - rekao je Đorđević.

Miodrag Nikolić, trener mladih rukometaša iz OŠ Branko Radičević kazao je da je reč o mladim momcima iz šestog i sedmog razreda, koji rukomet treniraju od drugog razreda osnovne škole.

- Imamo izuzetne talente, reprezentativce Srbije, to su izuzetni rukometaši, tu su i malo mlađi koji su na takmičenju u Leksovcu dokazali da Vranje i dalje ima izuzetan rukomet.

Ovo je četvrti put da smo prvaci Srbije, jednom smo bili drugi.

Imamo i žensku ekipu koja je osvajala treće mesto.

Sam plasman na državno prvenstvo, gde učestvuje 1.600 škola, a na kraju ostane osam, je veliki uspeh za nas, a kamoli pobeda na ovom prvenstvu - kazao je Nikolić.

Trener Šah kluba Vranje 1923 Zoran Stojanović otkrio je da je "blizu 700 dece u Pčinjskom okrugu uzelo šah kao izborni predmet u školama, a oko 400 u Vranju".

Najnovije vesti