Šestoro preminulih, oko 120 zaraženih prethodne sedmice

Šest smrtnih slučajeva pacijenata iz Vranja bilo je tokom protekle sedmice, a prisustvo virusa COVID-19 potvrđeno je u tom periodu kod 117 Vranjanaca i još 5 građana drugih opština Pčinjskog okruga, izjavila je u ponedeljak direktorka Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju Svetlana Stojanović.

Do ovih rezultata došlo se analizom 356 briseva koji su u tom periodu poslati iz Vranja laboratoriji "Vatreno oko" u Beogradu.

Osim Vranjanca u tom periodu inficirani su i po dva građana Bujanovca i Surdulice, te 1 iz Vladičinog Hana.

U Vranju je od početka pandemije koornavirusom zaraženo 645 građana.

Od 6. marta do danas od posledica zaražavanja virusom COVID-9 preminulo je 18 građana.

Iz ZZJZ su apelovali na poštovanje svih mera prevencije koje je propisao Štab za vanredne situacije u Vranju.

SRBIJA: JOŠ ŠESTORO PREMINULIH

U poslednja 24 časa u Srbiji je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, dok je registrovano 289 novozaraženih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Zvaničan broj preminulih (ukupno) je 317, navodi se na sajtu covid19.rs. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji na koronavirus testirane su 7.872 osobe, a registrovano 289 novoobolelih. Na respiratoru su 93 osobe. U Srbiji je potvrđeno 16.420 slučajeva infekcije. Procenat smrtnosti je 1,93 odsto. Ukupno je 2.737 aktivnih slučajeva. Do 15 časova 6. jula u Srbiji je testirano ukupno 447.317‬ osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. U Srbiji je u 12 gradova i opština proglašena vanredna situacija - u Novom Pazaru, Užicu, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Požegi, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku, Kraljevu i Arilju.

Najnovije vesti