Đorđević: Stvaramo uslove da mladi ostanu ovde

"Budžet grada Vranja je stabilan tako da se značajna sredstva mogu usmeriti na rešavanje problema mladih i unapređenje njihovog položaja, kako bi se stvorili što bolji uslovi da ostanu ovde i daju doprinos za razvoj svog grada", izjavio je gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević.

On je, učestvujući na konferenciji za medije sali Skupštine grada Vranja, na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja položaja i potreba mladih u Vranju kao "polazna osnova za izradu Strategije unapređenja položaja i potreba mladih u Vranju za period 2021-2025", još istakao da ovo istraživanje "ima suštinsko značenje u smislu upoznavanja sa konkretnim problemima mladih" u lokalnoj sredini.

"Na osnovu dobijenih rezultata biće izrađen Nacrt strategije koji će biti razmatran na javnoj diskusiji, a nakon toga biće pripremljen konačan tekst Strategije", najavio je Đorđević.

U ime Krovne organizacije mladih Srbije na konferenciji je govorila Milja Zdravković rekavši da je ovo istraživanje sprovedeno u okviru projekta "Glas mladih u demokratskim procesima".

"Cilj sprovedenog istraživanja je umrežavanje aktera omladinske politike na lokalu i stvaranje boljih uslova za mlade u lokalnim sredinama.

Na taj način potrebe mladih postaju vidljivije, a njihovo učešće u donošenju važnih odluka veće”, dodala je Zdravković.

Luka Trajković iz Kancelarije za mlade grada Vranja istakao je da je u istraživanju učestvovalo 360 ispitanika starosti od 15 do 30 godina.

Na osnovu dobijenih odgovora kao najveći problemi identifikovani su nezaposlenost i ekonomski problemi, nedovoljne mogućnosti za mlade i nedovoljan uticaj mladih na dešavanja u gradu", rekao je Trajković.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici udruženja građana Aktivisti iz komšiluka i Učeničkog parlamenta Gimnazije Bora Stanković koji su dali svoj doprinos u sprovođenju istraživanja, dok je konferenciji prethodio radni sastanak.

Projekat "Glas mladih u demokratskim procesima" osmislili su i realizovali Krovna organizacija mladih Srbije u okviru programa Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji koji podržava Kraljevina Švedska.

Komentari

Buđžet stabilan.Možete na miru da trošite narodne pare.Zašto vas nigde nema kad padnete sa vlasti.??

Pomognimo mladim sportistima da ne idu iz grada, uradimo nešto na tom polju da ostanu u gradu imajmo malo razumevanja

Najnovije vesti