Đorđević pred Zlatibor: Očekujem pobedu Radnika u Užicu

Vranje - Pobedom u prošlom kolu nad ekipom Rada od 4:2 fudbaleri surduličkog Radnika prekinuli su seriju loših rezultata i sa mnogo optimizma otputovali u Užice, na utakmicu 10. kola Super lige Srbije gde će ih dočekati domaći Zlatibor.

U Radniku pred ovaj meč ističu da je gostovanje debitantu u elitnom društvu veliki izazov u koji Surduičani visoko motivisani, rekao je na konferenciji za medije šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević.

- Teška nas utakmica očekuje u Užicu sa ekipom koja je u proteklih pet kola osvojila šest bodova, a pritom igra na svom terenu.

Dobar su i kvalitetan tim, dobro vođeni sa klupe, trener ih veoma dobro motiviše.

Imali su nekih problema na početku, ali su ih prevazišli dolaskom pojačanja i sada je to ozbiljan kolektiv.

Pokazali su u dosadašnjim utakmicama da igraju čvrsto, imaju karakter, igraju agresivno i sigurno će sve uraditi da nas pobede - kazao je Đorđević.

On je, međutim, rekao da veruje u svoj tim, da Radnik ima kvalitenu ekipu koja se polako "uzdiže i vraća na mesto koje zaslužuje".

- Utakmicu sa Radom odigrali smo na visokom nivou i očekujem da i u Užicu potvrdimo sve ono dobro što radimo na treninzima.

Očekujem da momci na teren izađu hrabro i jako, pokažu karakter i nadam se pobedi.

I dalje smatram da ova ekipa ima znanje, da je prošao period adaptacije.

Svaki dan kroz treninge i razgovore rastu, podiže se samopouzdanje.

Momci sa kojima radim dosad samo nisu imali taj faktor sreće i nizom nekih slučajnih okolnosti su došli nezasluženo u nezgodnu situaciju i ispaštali zbog toga - dodao je Đorđević.

Zoran Danoski, jedan od strelaca protiv Rada, veruje u dobar rezultat u Užicu.

- Trebala nam je ta pobeda nad Radom zbog samopouzdanja i zbog nas samih, ali i stručnog štaba i svih ovde u Surdulici.

Na treninzima radimo čvrsto i kvalitetno, zaslužujemo mnogo bolji plasman na tabeli, no eto malo smo imali kasno paljenje.

Sada je došlo vreme da pokažemo našu pravu igru i naš pravi sjaj.

U nedelju nas očekuje teško gostovanje protiv čvrste i agresivne ekipe koja je na tabeli trenutno ispod nas i učiniće sve da nas pobede.

Mi ćemo ipak učiniti sve da im odgovorimo našim načinom igre i da se iz Užica vratimo sa bodovima - bio je optimističan Danoski.

Radnik je uoči gostovanja u Užicu petnaesti na tabeli Super lige sa sedam bodova, a Zlatibor osamnaesti sa šest.

Put Užica zbog povrede nije pošao samo Mihajlo Oreščanin, svi ostali igrači prvog tima Radnika na raspolaganju su stručnom štabu.

Utakmica Zlatibor – Radnik odigraće se u nedelju od 16 časova na Gradskom stadionu u Užicu.

Najnovije vesti