Đorđević: Želimo da podstaknemo otvaranje domova za stare FOTO

U Vranju nema privatnih domova za stara lica, ali država ima opredeljena sredstva za ove namene i u narednom periodu naše aktivnosti biće usmerene u tom pravcu, jer se na taj način rešavaju problemi smeštaja starih lica i istovremeno otvaraju nova radna mesta, izjavio je u petak u Vranju ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

- Nadam se da ćemo na ovaj način podstaknuti ovdašnje ljude da pokrenu svoj biznis otvaranjem privatnih domova.

Država je ove godine izdvojila 20 miliona dinara za ove namene, a ono što treba poboljšati je kontrola rada ovih domova, koji bi morali da imaju licencu - dodao je ministar.

Đorđević je sa saradnicima posetu Vranju započeo je sastankom sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, načelnikom Pčinjskog upravnog okruga Srećkom Pejkovićem, narodnim poslanikom Slavišom Bulatovićem i državnim sekretarom Zoranom Antićem.

U obraćanju novinarima ministar Đorđević, osim o domovima za stara lica, govorio je o pripremi novog Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata, koji bi trebalo da objedini sve dosadašnje zakone i podzakonske akte iz ove oblasti.

- Ono što je nama najvažnije je da ti ljudi budu poštovani, da sačuvamo i unapredimo njihova prava, a to će im omogućiti novi zakon koji bi trebalo da bude razmatran na jesenjem zasedanju Skupštine Srbije - kazao je Đorđević.

On je najavio je i izgradnju novih centara za socijalni rad, koji bi zahvaljujući sredstvima EU trebali da budu tipski i da pruže maksimalan komfor korisnicima usluga.

- U Vranju je već obezbeđena lokacija za novi Centar za socijalni rad, a ministarstvo će obezbediti projekat - istakao je Đorđević.

U okviru posete ministar je sa saradnicima obišao Gradski odbor SUBNOR–a, Centar za socijalni rad, Zdravstveni centar, odnosno neonantološku službu vranjske ginekologije, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite i Vranjsku Banju.

Komentari

Gospodine Đorđeviću u Vranju je prosečni životni vek 45 godina,šta će Vam domovi?!!! Gospoda iz opštine umesto da podstaknu natalitet ne žele da finansiraju decu iz vrtića, sramota.

Najnovije vesti