Član SPS-a u Surdulici pod sumnjom da je oštetio stranku za 4,5 miliona

Vranje/Surdulica - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su u Surdulici tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, saopštio je MUP.

- Jedan od uhapšenih (1968) administrativni je radnik u Opštinskom odboru SPS-a u Surdulici i on se sumnjiči zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšen je i muškarac (1972), odgovorno lice u PR "Delux Print" i "Delux Graf" iz Surdulice i još jedan (1968), faktički odgovorno lice firme PR "Klik-01" iz Surdulice, koji se sumnjiče za pranje novca.

Sumnja se da je prvoosumnjičeni u periodu od 2015. do 2018. godine, bez saglasnosti predsednika Opštinskog odbora, kao i Izvršnog odbora SPS-a u Surdulici, izvršio plaćanje fiktivnih računa za navodno isporučen reklamni materijal i pružene usluge fotokopiranja, štampanja i snimanja video materijala ispostavljenih od firmi "Delux Print", "Delux Graf" i "Klik-01".

Na ovaj način Opštinski odbor SPS-a u Surdulici je oštećen za 4.438.300 dinara, a kako se sumnja osumnjičeni iz pomenutih firmi su jedan deo novca zadržali za sebe, a drugi deo su predali prvoosumnjičenom, članu SPS-a, iako su znali da potiče iz izvršenja krivičnog dela - navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Najnovije vesti