Čitaoci iz okoline Hana: Učesnici džipijade uništili put do sela Urvič FOTO

Čitaoci koji su se javili portalu Vranje News iz okoline Vladičinog Hana, naveli su da su članovi Kluba ekstemnih sportova Morava u toj opštini tokom vikenda do neprepoznatljivosti vozilima uništili seoski put do hanskog sela Urvič tokom džipijade.

"Put više nije za bilo kakvu upotrebu, pa ni za pešake.

Što je najgore članovi tog kluba su sve učinili uz pratnju policije, jer je postojao zahtev za obezbeđivanje te akcije.

Mi meštani malog i mirnog sela Urvič ne možemo da shvatimo ko je dao ideju tom klubu ekstremnih sportova i njegovom vlasniku da tuda prođu dok je put bio mokar.

Odsekli su 14 kuća od sveta, a u tim kućama žive stari, iznemogli i bolesni ljudi, kojima lekarska pomoć svakog trenutka može da zatreba.

Do njih se sada ne može ni pešice.

To je glavni i jedini seoski put.

Reč je o tridesetak ljudi, mahom starijih među kojima ima srčanih bolesnika", navode meštani u dopisu našem portalu.

Oni ne mogu da shvate da neko "na ovakav drzak i podmukao način ugrožava mirne građane sela Urvič", dodaje se.

"Napominjemo da je put uništen po celoj njegovoj dužini.

Reč je o oko 4 kilometra.

Ovakvo ponašanje predsednika tog kluba i 50 učesnika džipijade je izazvalo strašan revolt i uznemirenje meštana sela Urvič.

A, što je najgore, iz rukovodstva tog kluba su negirali da su tu uopšte prošli, iako za sve postoje svedoci i video zapisi", poručuju meštani Urviča.

Urvič

Urvič je naselje u opštini Vladičin Han sa petnaestak naseljenih domova i vrlo malim brojem stanovnika, uglavnom starijih ljudi. Prema popisu iz 2002. selo je imalo 71 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 87 stanovnika), a sada ih je tridesetak. Prema Wikipediji, nalazi se u nižem delu Grdeličke klisure. Oko njega su naselja Jastrebac, Letovište Tegovište i dr. Poznatiji topografski nazivi na ataru su Rosulja, Trajkov An, Livađe, Karadžin Rid, Stojkov Rnd, Kriv Del, Urvička Padina, Orište, Gluvčevica i Korito.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...