Četiri pozitivna i 28 negativnih na koronu u Vranju

Četvoro Vranjanaca pozitivno je na koronavirus, a 28 negativno, pokazalo je najnovije testiranje uzoraka u laboratorijama u Nišu i Beogradu.

Poslata su ukupno 32 uzorka iz Vranja.

- Od pozitivnih tri slučaja su novootkriveni, dok je četvrti, nakon prvobitnog testiranja, potvrđen po drugi put.

Četiri uzorka sa teritorije Grada Vranja su po drugi put negativna na testu i smatraju se izlečenim.

U OKRUGU JOŠ PETORO

Od 61 brisa iz Pčinjskog okruga, osim četiri u Vranju, prisustvo koronavirusa potvrđeno je još kod petoro građana drugih opština. U Surdulici su zabeležena tri nova slučaja, Vladičinom Hanu jedan, kao i u Trgovištu kod rudara koji je došao iz Aleksinca.

Ti pacijenti poslati su u četrnaestodnevnoj izolaciji.

Zaključno sa subotom ukupan broj izlečenih sa područja Vranja je petnaest - saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

JENJAVA EPIDEMIJA U SRBIJI

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo još sedam osoba, čime je ukupan broj umrlih povećan na 117. Do subote u 15 sati potvrđena su nova 304 slučaja COVID-19, što je ukupno 5.994 registrovana slučajeva zaraze. Preminule su četiri osobe muškog pola i tri osobe ženskog pola. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.462 osoba od kojih je 304 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 3.853 pacijenata, a na respiratoru je njih 126. Ukupan broj izlečenih pacijenata je 637. Do subote u 15 časova u Srbiji je testirano ukupno 36.028 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Procenat smrtnosti do danas je 1,95 procenata. Epidemilog dr Predrag Kon ocenio je u subotu da Srbija odlično stoji u borbi sa koronavirusom, i najavio da će sigurno biti ublažavanja određenih mera posle Uskrsa.

Najnovije vesti