25.08.2021

Žalosni pukovnik Vulin

Tekst je izvorno objavljen na portalu nova.rs

Prekjuče sam, podstaknut vešću da je Aleksandar Vulin dobio čin pukovnika, pažljivo pročitao Zakon o policiji i Uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika i ni u jednom članu ne nađoh opravdanje za ovo dosad najveće ruganje policijskoj službi.

Kolege su tu vest ilustrovale Vulinovom slikom u policijskoj uniformi, sve sa značkom na grudima. Predložio sam im da napišu tekst da je to zabranjeno i kažnjivo i da ministar ne bi smeo da zloupotrebljava uniformu i značku, ali kolege su me ubedile da nisam u pravu.

Kažu mi, a ja sam im poverovao, da je donet neki novi pravilnik koji nije javan, i po kome Vulin može da bude čak i general i da se šepuri u uniformi.

Sad Aleksandar Vulin, obožavalac ratnih zločinaca, najposvećeniji sejač mržnje prema svakom razumnom biću u Srbiji i okruženju, pravnik koji je diplomirao u Kragujevcu a da verovatno i ne zna gde je zgrada fakulteta, visoki policijski oficir koji ni dvonedeljnu vojnu doobuku nije uspeo da završi, može i zakonski, ako je onaj pomenuti tajni pravilnik donet da ponižava svakog časnog policajca.

U civilizovanim i demokratski uređenim društvima poželjno je da civili vode ministarstva sile, vojske i policije, a po mom skromnom amaterskom mišljenju vrhunac demokratije je kad ta ministarstva vode žene.

Samo u Srbiji je moguće da zbog nekog ko voli uniformu i rado obuva čizme bivaju promenjeni propisi, umesto da mu preporuče da poseti psihologa ili psihijatra.

Bilo je jasno da će Vulin kad-tad biti pukovnik još dok je vodio ministarstvo odbrane i kad je svakodnevno postrojavao vojsku i šepurio se pred njima u onim smešnim uniformama sličnim odžačarskim i šumarskim.

Zbog Vulina i njemu sličnih na vlasti je danas moguće da jedan drugi samoproglašeni kapetan, osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, vodi nekakvu fondaciju i u multinacionalnoj Subotici dobije od SNS prostor da otvori kancelariju.

Možda je potrebno i podsetiti da je Vasiljković osuđen za ratne zločine u Hrvatskoj a da je Subotica političko, kulturno i obrazovno sedište Hrvata u Srbiji.

Taj samoproglašeni kapetan i ratni zločinac još nekažnjeno veliča ubice premijera Đinđića.

I to je jedan od vidljivijih rezultata devetogodišnje radikalske svesti oličene u naprednjačkoj vlasti.

Dovoljno je samo pogledati naslovne strane smeća koje neopravdano nazivaju novinama, a kojima se veliki naprednjački vođa ponosi, pa videti da svakodnevno veličaju ubice i rehabilituju ratne zločince.

Nisam pročitao, možda mi je promaklo, da se o tome izjasnila i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Da to ministarstvo ipak nešto radi podsetila me je vest da je juče u Beogradu u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog odrzan skup „Kultura dijaloga – civilno društvo i mediji“.

Sa tog skupa je bitno da se zabeleži da je predsednik Nezavisnog udruženja novinara srbije Željko Bodrožić zatražio u ime 60 organizacija da ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić prepozna, osudi i spreči napade na organizacije civilnog društva i medije koje sprovodi vlast.

Siguran sam da gospođa Gordana Čomić prepoznaje te napade, ali da ih ministarka Čomić neće osuditi, a ne može ih sprečiti i sve kad bi htela.

 

(Autor je direktor i glodur portala nova.rs)

Foto Fejsbuk profil Veselina Simonovića

Komentari

Ministar Vulin domogao se do čina pukovnika. Svaka mu čast, pre godinu dana odslužio vojni rok u trajanju od par dana, kupio stan od para koje mu "dala" ženina tetka iz Kanade. Ostaje mu neostvarena želja što nije predsednik Srbije. Biće, ukoliko Vučić odustane od još jednog mandata, mada znajući  da ΛV nikada se ništa nije odrekao, čak je zeznuo Tomu Diplomu umesto njega on se kandidovao za predsednika. Da li mu se isplatila žrtvovanje funkcije predsednika? Po ovome izgleda i Vulin će ostati kratkih rukava. Šteta, ima želju, a teško ostvarljiva.