Radnik u subotu gostuje Proleteru, Đorđevića zanimaju bodovi

Vranje - Surdulički superligaš Radnik u subotu će u Novom Sadu protiv ekipe Proletera odigrati utakmicu 27. kola Super lig Srbije.

Surduličani su u odličnoj formi i od starta prolećnog dela šampionata savladali su u gostima Spartak (0:2), Vojvodinu (0:1) i odigrali nerešeno sa TSC-om (0:0), a kod kuće podelili bodove igrajući bez golova dva meča sa Napretkom i favorizovanim, trećeplasiranim Čukaričkim.

Mnogo je važniji podatak da Radnik u ovih pet prolećnih kola još nije primio gol, ali i da igra bolje na strani nego na svom stadionu u Surdulici, što treba da brine fudbalere Proletera.

Novosađani su jesenji deo završili kao jedanaesti na tabeli sa 24 boda i u nastavku su u pet kola osvojili samo četiri boda.

Na startu "proleća" pobedili su ekipu Radničkog 1923 u Kragujevcu sa minimalnih 0:1, a potom gubili od Zvezde (1:2) na domaćem terenu, od Mladosti u Lučanima (2:1), od gostujućeg Spartaka izgubili čak sa 0:3, da bi posle tri poraza do boda došli u prethodnom kolu u Kruševcu protiv Napretka (1:1).

Valja se podsetiti da je Proleter u prvom delu prvenstva bio uspešniji od Radnika na gostovanju u Surdulici (0:1), a strelac jedinog gola bio je Stefan Tomović u 77. minutu utakmice.

Šef stručnog štaba Surduličana Dušan Đorđević oprezan je pre ovaj susret i kaže da je pred Radnikom "još jedna u nizu izuzetno bitnih utakmica".

"Od početka prolećne polusezone zabeležili smo nekoliko dobrih rezultata, nemamo nijedan poraz i probaćemo da tako i ostane, da nastavimo taj niz i osvojimo neke bodove koji bi nam mnogo značili u nastavku prvenstva.

Na poziciji smo koja je bodovno blizu plej ofa, ali smo isto tako u poziciji da su ekipe sa dna prišle nama, odnosno svim ekipama u sredini tabele, tako da nema opuštanja.

Znamo da Proleter ima kvalitet, imaju izuzetno kvalitetne igrače, pre svega Ninkovića, Kaluđerovića, prekaljene superligaške igrače.

Imaju i oni kadrovske probleme zbog kartona i povreda, ali i pored naših sličnih problema probaćemo da učinimo sve da i na ovoj utakmici ostanemo neporaženi", rekao je Đorđević.

Duronjić: Znamo mane i vrline Proletera

Borko Duronjić, strelac jedinog gola na poslednjem gostovanju Radnika na "Karađorđu" protiv Vojvodine (0:1), očekuje dobru utakmicu u subotu i veruje u pozitivan ishod meča protiv Proletera.

"Očekujem kvalitetan duel sa kvalitetnim protivnikom. Analizirali smo njihovu i našu igru, uvideli njihove mane i vrline. Mane ćemo pokušati da iskoristimo, nastavimo ovaj naš pozitivan niz i izdejstvovati da se o nama i dalje priča u najlepšem svetlu", naglasio je Duronjić.

Radnik je trenutno deseti na tabeli Super lige Srbije sa 30 bodova, dok su Novosađani trinaesti sa dva boda manje.

Uoči gostovanja u Novom Sadu u Radniku verovatno razmišljaju i o meču koji sledi iza toga - dolasku u Surdulicu lidera na tabeli, beogradskog Partiza, u subotu 19. marta.

Ali, u ekipi kažu da idu "korak po korak".

Utakmica Proleter – Radnik odigraće se u subotu na Stadionu Karađorđe u Novom Sadu od 14.30 časova.

Najnovije vesti