Podrška ideji punih pozorišnih dvorana kada su u pitanju vakcinisani

Jug Radivojević, pozorišni reditelj koji je dobar deo detinjstva i mladosti živeo u Vranju, aktuelni direktor Beogradskog dramskog pozirišta (BDP), podržao je predlog Ivana Karla, sekretara za kulturu Grada Beograda, da u predstojećoj sezoni vakcinisani i oni sa negativnim testom na COVID-19 "mogu u teatar u punom ili nešto smanjenom kapacitetu".

Inače, ranije je njujorški Brodvej izašao sa tim modelom da će vakcinisani, ali i oni sa negativnim testom na koronavirus moći u pozorište.

"Naslanjam se na tu ideju.

Ako najveća pozorišna industrija predlaže takav model, onda nema razloga da mi u Beogradu idemo mimo toga.

Na taj način ćemo očuvati pune dvorane, a to je za sve iz pozorišta najvažnije", kazao je Radivojević za Tanjug.

Jug Radivojević rođen je 1972. godine u Beogradu.

Detinjstvo i tinejdžerske dane proveo je u Vranju, gde je završio Osnovnu školu Vuk Karadžić, Gimnaziju Bora Stanković i nižu muzičku školu Stevan Mokranjac.

Amatersku karijeru započeo je u Pozorištu Bora Stanković u Vranju, nastavio je u beogradskom "Dadovu", a prvu profesionalnu predstavu „Viktor“ režirao je 1994. godine

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku pozorišna i radio režija, u klasi profesora dr Svetozara Rapajića.

U njegovoj porodici svi su se bavili pozorištem; pokojni otac Radoslav bio je glumac, reditelj i dugogodišnji upravnik Pozorišta Bora Stanković u Vranju, a majka Ljiljana i sestra Ana su glumice.

Režirao je više od 100 pozorišnih predstava, radio je i na filmu.

Nagrađivan je za režijska ostvarenja.

Komentari

Сорошеви антихристи-никад вакцинација недовољно испитаним вакцинама!!! Зашто су Срби увек главни заморчићи?

Najnovije vesti