U brushalteru nosila pola kilograma zlata na Preševu FOTO

Vranje - Više od 400 grama zlatnog nakita zaplenili su carinici na graničnom prelazu Preševo, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se navodi, carinicima je bilo teško da poveruju da je jedna putnica toliku količinu nakita uspela da sakrije u brushalter.

- Prekršaj je otkriven kada je na izlaznoj strani oko 14.30 časova na red za kontrolu pristigao automobil "nisan" nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par makedonskih državljana.

Oni su na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto za prijavljivanje odgovorili da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos novca.

Delovalo je da je zaista tako, dok oboje supružnika nisu odvedeni u prostoriju za lični pretres.

Tada je u grudnjaku koji je 49-godišnja putnica nosila na sebi pronađeno nekoliko kesa sa zlatnim ogrlicama, narukvicama, prstenjem, minđušama i broševima, ukupne težine 425 grama, čija je vrednost procenjena na više od 1,2 miliona dinara.

Kako je reč o stranoj državljanki, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o trajnom oduzimanju zlatnog nakita, a putnica je i novčano kažnjena zbog učinjenog prekršaja - navodi se u saopštenju Carine.

Najnovije vesti