Disić, Milenković, Zupančić i Kostić ne uzimaju po 100 evra

Generalni direktor Simpa Slađan Disić i funkcioneri grada Vranja - gradonačelnik Slobodan Milenković, gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić i većnik za privredu Nebojša Zupančić - izjavili su u četvrtak pred novinarima da neće uzeti novčanu pomoć od po 100 evra koju je za svako punoletnu osobu u Srbiji pripremila Vlada Srbije u sklopu finansijskog paketa pomoći.

- Ja se sigurno neću prijaviti za 100 evra, a ne znam šta će uraditi moji saradnici, odluka je na njima i na to ne želim da utičem.

Smatram da je ta pomoć potrebnija drugima, ljudima koji su maksimalno ugroženi, zdravstvu, privrednicima i slično - rekao je Disić.

Gradonačelnik Milenković kazao je da će se odreći 100 evra "jer je državi potrebno ulaganje u zdravstvo i oporavak privrede koja treba da bude zamajac ponovnog razvoja Srbije i Vranja".

Većnik Zupančić je naglasio da "postoji mnogo ljudi u Srbiji kojima će 100 evra više značiti" nego njemu, a većnik Kostić smatra da "svako ko ima stalna i redovna pristojna primanja trebalo da se odrekne pomoći koju je namenila država" zarad ulaganja u infrastrukturne projekte, zdravstvo i sl.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti imaće svi punoletni državljani Srbije koji na dan stupanja na snagu Uredbe (24. april 2020) imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...