Vranjska Onkologija: U Vuletovom srcu bilo je mesta za sve ljude ovog sveta

Kolektiv Dnevne bolnice za hemioterapiju u Vranju u četvrtak je uputio oproštajne reči preminulom vranjskom hirurgu Vukašinu Antiću, dugogodišnjem kolegi i saradniku, koji je posle kraće bolesti u sredu preminuo u Kliničkom centru u Nišu.

- Ostavio nas je dobar čovek, čovek široke duše i velikog srca u kojem je bilo mesta za sve ljude ovog sveta.

Ne može se rečima opisati gubitak, bol i tuga zbog njegove smrti - poručio je kolektiv vranjske Onkologije.

Preminuli vranjski lekar Vukašin Antić imao je sredinom januara u Vranju zapaženo pedavanje na otvaranju nacionalnog simpozijuma pod nazivom "Dnevna bolnica za hemioterapiju Vranje – deset godina lečenja malignih bolesti".

Vranjski doajen hirurgije dojke imao je tada nadahnuto izlaganje o istorijatu onkologije u Srbiji.

Podsećanja radi, posle kraće i teške bolesti Antić je preminuo na klinici u Nišu.

Oproštajnim pismom u četvrtak mu je počast odala Gimnazija Bora Stanković u Vranju, kao i gradonačelnik Vranja, ortoped Slobodan Milenković.

Minutom ćutanja poštu su mu odali i lekari u Nišu.

Komentari

Bio je plemenit, odan prijatelj, odličan stručnjak.Voleo je ljude svih boja i rasa ne pravivši razliku, voleo je pravdu, istinu, kulturu,demokratiju, jednom rečju voleo je sve..Surovo je otrgnut od svoje porodice, prijatelja, pacijenata, nauke..Nedostajaće svima...Večna mu slava..

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...