Vlajkov: BSC spona između dva naroda

Ambasador Radko Vlajkov zahvalio je u četvrtak lokalnoj samoupravi Vranja na podršci prilikom osnivanja Bugarsko srpskog centra (BSC).

- Nadam se da će ovaj Centar biti spona između dva naroda na jugu Srbije - rekao je Vlajkov.

On je ocenio da su odnosi Srbije i Bugarske vrlo dobri, kao i da će Bugarsko – srpski centar biti samo podsticaj u jačanju odnosa dve zemlje.

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić priredio je prijem za ambasadora Bugarske u Srbiji, koji sa saradnicima boravi u Vranju, gde je prisustvovao otvaranju kancelarije BSC-a.

Antić je sa ambasadorom Vlajkovim obišao pogon bugarskog „Kalinela“, koji posluje u Vranjskoj Banji.

- Uverili smo se da bugarski investitor posluje u dobrim uslovima, a razgovarali smo i sa radnicima koji su, takođe, zadovoljni radnim okruženjem.

Verujem da će se broj investitora iz Bugarske u narednom periodu udvostručiti, na obostrano zadovoljstvo - rekao je Antić.

Na skupu su govorili i Petar Haralampiev, predsednik Agencije za dijasporu Republike Bugarske, Darko Anačkov, inicijator formiranja BSC-a i Dejan Ivanović, član Gradskog veća, a sastanku je prisustvovao i generalni konzul Bugarske Edvin Sugarev.

Nakon prijema, zvaničnici Vranja i Bugarske prisustvovali su svečanom otvaranju kancelarije Bugarsko – srpskog centra u Vranju.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...