Evo ko će sve imati samostalnu izložbu u Galeriji NU 2019. godine

Savet Galerije Narodnog muzeja u Vranju, razmatrajući pristigle prijave umetnika za samostalno izlaganje u njihovom galerijskom prostoru u 2019. godini, odlučio je da odabere radove 9 od ukupno pristiglih 26 konkursnih prijava.

Odlučeno je da se prilika za izlaganje ukaže Ivanu Maksimoviću, diplomiranom vajaru iz Prištine, Kristini Milivojević, diplomiranoj likovnoj umetnici iz Beograda, Jeleni Dunđerović, diplomiranoj slikarki iz Beograda, Suzani Stojadinović, diplomiranoj slikarki (slobodnom umetniu) iz Beograda koja radi u Meksiku, Emiliji Teofilović, multimedijalnoj umetnici iz Beograda, Darku Trajanoviću, doktoru slikarstva iz Smederevske Palanke, Olji Simović, fotografu iz Raške, Dragani Mladenović, diplomiranoj slikarki iz Tivta koja stvara u Beogradu i Ani Marinović, diplomiranoj grafičarki iz Beograda.

- Ukoliko neko od navedenih umetnika odustane od izlaganja, na tzv. rezervnoj listi su radovi Biserke Petrović, mastera vizuelne umetnosti iz Beograda, Petre Jovanovske, diplomirane grafičarke iz Skoplja, Suzane Vulović, mastera slikarstva iz Ivanjice i Bojane Nikolić, doktora likovnih umetnosti iz Pirota.

Savet Galerije ovu odluku doneo je na sednici održanoj 20. septembra, a u njegovom sastavu bili su diplomirani slikar Nikola Stojanović, kao predsednik Saveta, kao i članovi Vesna Marinković Stanković (diplomirani slikar), Jovana Nastić (diplomirani grafičar) i Goran Stanković (diplomirani dizajner).

Najnovije vesti