Izložba slika Katje T. u Galeriji Narodnog univerziteta

Izložba slika pod nazivom "Svarog me poziva", Katje T, diplomirane slikarke iz Beograda, biće otvorena u petak 28. septembra u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

Katja T. je svoje interesovanje i veštine u umetnosti pronašla prvo u ilustracijama ruskih bajki, koje su joj čitane pred spavanje, a potom ih dalje razvijala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstva, piše na Fejsbuk profilu slikarke.

Do sada je učestvovala na preko 20 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, redovni je član više likovnih kolonija, a od maja 2016. godine, njene ilustracije su izložene u galeriji „Mala galleria“, u Filadelfiji, SAD.

Pored klasičnog slikarstva, radila je na instalaciji „Inspiracija Beograd“, švedskog umetnika Jacoba Dahlgrena 2012, bila autor slika u reklamnim kampanjama Canyon Serbia 2014, kao i kompanije New Balance Serbia 2016.

Njene ilustracije su objavljene u knjizi pesama za decu „Knjiga puna duše“, R. Šarenac, u časopisima „KuŠ“ i „Poplava“, koji je bio u okviru programa „Art of Times of need“.

Živi i slika u Beogradu.

Organizator izložbe u Vranju je Narodni univerzitet, a otvaranje je zakazano za petak u 19 sati.

Najnovije vesti