Zvaničnici grada i ministarstva označili početak rekonstrukcije vodovodne i atmosferske mreže u Kosovskoj

Početak radova na izgradnji vodovodne i atmosferske mreže, kao i asfaltiranju Kosovske ulice u Vranju, jedne od frekfentnijih u gradu, označili su u sredu gradonačelnik Slobodan Milenković i predstavnici Ministarstva privrede Srbije, izvođača radova i nadzornih organa, obilaskom gradilišta i potpisivanjem Zapisnika o uvođenju izvođača radova u posao.

"Dugo su trajale pripreme za rekonstrukciju, jer radovi u Kosovskoj ulici nisu mogli da počnu dok se nije završila obilaznica za Industrijsku zonu.

Zahvaljujući saradnji s ministarstvom realizovali smo veliki broj projekata na teritoriji Grada Vranja, a poslednji u nizu upravo je projekat rekonstrukcije Kosovske ulice", naglasio je gradonačelnik Milenković.

Dužina koja se rekonstruiše iznosi 1.300 metara, od mosta na Sobinskoj reci do skretanja za Industrijsku zonu.

"Rekonstruišu se i podzemne hidrotehničke instalacije, odnosno vodovodna mreža u dužini od 300 metara, kišna kanalizacija u dužini od 500 metara, ivičnjaci i trotoari.

Svemu ovome prethodila je zamena kanalizacione mreže i to smo uspeli da realizujemo preko projekta Čista Srbija, dakle zamenjena je kompletna fekalna kanalizaciona mreže sa svim priključcima", dodao je Milenković.

U narednom periodu i naselje Bunuševac dobiće kanalizacionu mrežu, čime će biti poboljšan kvalitet života ljudi koji žive u ovom naselju, koje je postalo sastavni deo grada.

Rok za završetak radova je 90 dana.

Vrednost investicije je 52 miliona dinara.

Po 50 posto učešća imaju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede.

Milrnković se zahvalio nadležnima u Ministarstvu privrede, ali i Ministarstvu građevine što su "imali sluha i usvojili zahtev Grada Vranja da se nakon završetka fekalne kanalizacije Kosovska ulica ne asfaltira i vraća u prvobitno stanje, jer se znalo da će početi kompletna rekonstrukcija, već su omogućili da ta sredstva i tu količinu asfalta i materijala Grad utroši za kompletno presvlačenje ulica Save Kovačevića i Cara Dušana".

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...