Danski investitor zainteresovan za otvaranje pogona tekstila

Danska kompanija „Kentaur“ zainteresovana je za opremanje proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, gde bi se proizvodile radne uniforme za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju, saopšteno je u utorak prilikom susreta gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i predstavnika potencijalnog investitora iz Danske.

- Proizvodi bi bili od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera.

Zbog sve zahtevnijih uslova tržišta, kompaniji „Kentaur“ potrebni su novi proizvodni pogoni u Evropi, a putem „braunfild“ investicije u Vranju, planirano je zapošljavanje 300 radnika, rečeno je tokom razgovora.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je Vranje poznato po tekstilnoj industriji i bliže ih upoznao sa uslovima i pogodnostima investiranja koje nudi Grad Vranje.

- Kao lokalna samouprava, spremni smo da izađemo u susret zahtevima investitora za proširenjem Slobodne zone.

Gradsko rukovodstvo se trudi da infrastrukturno opremi parcele za zainteresovane investitore i nadam se da će ovaj inicijalni dogovor biti uspešno realizovan - rekao je Milenković.

Najnovije vesti

Foto ustupljena fotografija www.vecteezy.com Katar ponovo najbolji u Aziji »

Vranje - U Kataru je po osamnaesti put održan Azijski kup, smotra najboljih fudbalskih selekcija Azije. Ovo kontinentaln...