Zujinoj RTV Bujanovac 49.000 po sednici za TV prenose skupštine

Posao TV prenosa sednica SKupštine opštine Bujanovac za 49.000 dinara po sednici od opštine je dobila Televizija Bujanovac u većinskom vlasništvu Zorana Veličkovića Zuje, u čijem vlasništvu je i RTV Vranje, objavio je portal Bujanovačke.

To je, pišu Bujanovačke, "izazvalo ogorčenje vlasnika bujanovačke TV Spektri Nedžata Behljuljija, dok iz opštinskih struktura odgovaraju da je "na tenderu sve čisto".

Behljulji je preko Bujanovačkih pitao predstavnike opštinske vlasti - da li znaju koliko je puta njegova televizija pobedila na nekom tenderu u Vranju ili Preševu.

"Ja ću im reći – nikad!

A, oni daju posao jednoj vranjskoj televiziji sa ekpoziturom u Bujanovcu.

Da budem potpuno jasan, nemam ništa protiv RT Vranje, već negodujem zbog postupaka naše vlasti koja ne daje priliku lokalnim firmama", kazao je Behljulji za Bujanovačke.

On je, ipak, doveo u pitanje "osposobljenost TV Bujanovac da adekvatno realizuje prenose skupštine".

"Oni imaju jednu kameru staru pet godina i dve stare petnaest sa kojima se ne može raditi prenos.

Na drugoj strani, mi smo na vrhuncu tehničke sposobnosti – prenosimo, političke, verske, sportske događaje koji se odigravaju širom regiona, što ne radi nijedna televizija u okruženju", naveo je Behljulji.

On je naglasio da ne protestuje zbog novca "već zbog poniženja koje je ovakvim postupkom priređeno" njegovoj firmi.

Novac je, međutim, "jedino uticao na odluku komisije", poručuju iz lokalne samouprave.

Šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi rekao je Bujanovačkim da je ponuda TV Bujanovac prihvaćena iz prostog razloga što je "bila najpovoljnija".

"Zajednička ponuda TV Spekti - TV Preševo bila je 69.000 dinara po sednici, ponuda TV Aldi 90.000 po sednici.

TV Bujanovac je dao ponudu od 49.000 dinara.

Na postupak javne nabavke nije bilo apsolutno nikakvih prigovora i ugovor je potpisan sa najboljim ponuđačem", rekao je Salihi.

RTV Vranje i TV Bujanovac, vlasnika Zorana Veličkovića Zuje, samo na konkursima Grada Vranja su za poslednjih šest godina dobile 50 miliona dinara, po podacima portala Slobodna reč.

Najnovije vesti