Zuja Veličković Insajderu: Sudije legalizovale medijske laži

Insajder me iznenadio, poprilično verno su preneli moje reči i na tome sam im zahvalan, napisao je u odgovoru na tekst tog portala vlasnik i direktor Radio televizije Vranje Zoran Zuja Veličković.

- Ne razumem zašto su morali da citiraju izjavu iz 2017. godine sa portala za koji kažu da nemaju nikakvih dodirnih tačaka.

Ali. ako su oni pronašli logiku u tome, okej.

Toj izjavi ionako nemam šta da zamerim, ali mogli su da prenesu moj odgovor na pitanje koje su postavili u vezi sa tim.

Nemam nijedan razlog da se stidim svoje prošlosti i svog političkog opredeljenja - napisao je Veliković, a objavio njegov medij.

Konačno, dodaje on u tekstu, "posle mnogo godina bitisanja na ovoj medijskoj sceni dojučerašnji neistomišljenici prelaze", kako naglašava, na njegovu stranu optuženičke klupe "koja je bila rezervisana samo za one sa njihovog spiska".

- Vidite, gospodo iz redakcije Insajder, ja se ovako lokalno branim od izmišljenih tekstova i medijskog linča vaših poslovnih prijatelja i saradnika iz, nekada novina Vranjskih, a sada portala Info Vranjske, već decenijama.

Do sada nisam imao potrebe da se branim od vas, pa zato i niste bili u fokusu mog interesovanja.

Vidite kako to izgleda bezveze kada vas napadaju samo zato što ne mislite isto i niste platili reket.

Bez ikakvih činjenica, izmišljotinama, lažima, kada vam samo zbog njihovih sitnosopstveničkih interesa uništavaju porodice, svađaju s prijateljima i kreiraju javno mnjenje prema njihovim kriterijumima i nakaradnim vrednosnim merilima.

Da, gospodo, ovo je moj način borbe i protiv sprege nekih Bogom danih nezavisnih medija, politike i pravosuđa jer, posle nepravosnažne presude po mojoj tužbi, sud je ozakonio ovakav vid medijskog izveštavanja, zasnovan na uvredama, omalovažavanju, lažima, uz korišćenje vrlo mučnih, poganih termina, a medijski zakoni protiv kojih sam se borio omogućili i poplavu novih, nekredibilnih medija sa anonimnim vlasnicima, poput ovog, koji smo mi preuzeli, a koji se bavi Brankicom Stanković, ili onog o kome sam pisao na našem portalu.

Biće mi drago i izuzetno zadovoljstvo da zajedno dignemo glas protiv neprofesionalnog, ucenjivačkog novinarstva koje počiva na lažima ili poluistinama, a koje se godinama krije iza floskule "nezavisno", ali, da bismo uspeli u toj borbi, moramo prvo da počistimo svoja dvorišta, u suprotnom, ovo je tek početak definitivnog urušavanja profesije.

Imajte u vidu da su sudije svojim skandaloznim presudama legalizovale ovakvu terminologiju i metode koje sada možemo da koristimo i mi mali, lokalni - naveo je Veličković u odgovoru Insajderu.

Redakcija veb portala Insajder.net saopštila je ranije da je portal prismotra.net objavio ovih dana "tekst o autorki Insajdera (Brankici Stanković, p.r) pun laži, sa očiglednim ciljem pokušaja diskreditacije kako autorke Insajdera, tako i cele redakcije", a da je tekst "kao po komandi" prenelo nekoliko lokalnih medija, stalno podržavanih od države kroz projektno finansiranje, među kojima je i Radio televizija Vranje (RTV).

U saopštenju redakcije Insajdera navodi se da je portal prismotra.net "specijalizovan za medijski linč", da je njegov vlasnik "sakrio identitet preko provajdera u Panami, a IP adresu servera sakrio preko klaudflera".

Zoran Veličković Zuja većinski je vlasnik RT Vranje i RTV Bujanovac, te predsednik Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) sa sedištem u Nišu.

Kako je dan ranije odgovarao na pitanja novinara Insajdera u vezi s ovim pročitajte klikom na link u nastavku.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...