Zorana Mihajlović u Vranju: I da Geox ode država će obezbediti zaposlenje za sve

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom boravka u Vranju razgovarala je sa više od 30 građana iz Pčinjskog okruga, koji su imali mogućnost da iznesu svoje probleme u cilju njihovog bržeg rešavanja.

U razgovoru sa građanima učestvovali su najbliži saradnici potpredsednice Mihajlović, direktori republičkih javnih preduzeća, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

Potpredsednica Vlade i ministarka Mihajlović naglasila je da će od severa do juga, i od istoka do zapada organizovati ovakve prijeme.

"Razgovaraćemo sa građanima iz svakog mesta jer iskustvo iz prethodnog perioda pokazuje da rešavamo između 80 i 90 odsto problema.

Razgovarali smo o svim temama, počev od nezaposlenosti do izgradnje puteva, jednom rečju o pitanjima i problemima čije rešavanje možemo da pokrenemo", rekla je Mihajlović.

Odgovarajući na pitanje novinara o Geox-u, ona je istakla da, bez obzira da li ova kompanija ostaje u Vranju ili ne, država vodi ozbiljne razgovore sa investitorima i čini sve da svako ima svoje zaposlenje.

Ona je govorila i o gasifikaciji ,izgradnji petlje kod Vranjske Banje za koju se radi projektno-tehnička dokumentacija i o elektroenergetskoj situaciji.

Osvrnula se i na projekat zamene stolarije najavljujući da će biti završen do početka grejne sezone, a u narednoj godini za ove namene biće izdvojeno do 150 miliona evra.

Po njenim rečima planirane su i subvencije za kupovinu solarnih panela.

U obraćanju predstavnicima medijima gradonačelnik Slobodan Milenković podsetio je da su prijemi ovakvog tipa bili organizovani pre četiri godine.

"Oni su se pokazali vrlo korisnim, i ovaj vid interakcije na relaciji građani, lokalna samouprava i Vlada Srbije su izuzetno delotvorni", naglasio je dr Milenković.

O značaju prijema za građane govorio je i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

Komentari

Pa da, sete se oni jednom u četiri godine da svrate i pitaju za zdravlje,a uvek dođe do neke koincidencije da to bude u oči nekih izbora...sva poklapanja realnog stanja sa delovanjem tih dušebrižnika i likovima na terenu su slučajna...epilog je verovatno isti, vidimo se za 4 godine zarad ponovnog obnavljanja gradiva, jerbo ovaj narod ima vazda problem sa političkim demencijom

Ljudi uključite mozak, toliko...

Hoće, tako što će:
1. Pozajmiti pare od MMF ili nekog drugo i žestoko nas zadužiti po bezobraznim kamatama,
2. Zatim, tim parama osmisliti ekonomski neodrživ i neisplativ program subvencija za nekog stranog invetitora, gde će za svakog radnika dati hiljade evra državne pomoće ... firmi (ne radniku),
3. Onda će investitor doći i pompezno otvoriti fabriku, ispred koje će se slikati svi iz SNSa a i šire.
4. Radnici će raditi teške i loše poslove za 250e mesečno, bez prava sindikalnog organizovanja.
5. Kada prođu dve tri godine, i potrši se ono što je država platila samoj firmi, firma će otići.
Tako mi dovodimo investitore.

Najnovije vesti