Zona Jug: Ternoci deklasirao Luginu, remi Anđela, porazi Morave i Alakinca

Nebeski anđeli iz Vranja bili su na korak od pobede protiv drugoplasirane Plantaže iz Donjeg Stopanja, ali se utakmica na kraju ipak završila podelom bodova 1:1 (1:0), u okviru 6. kola fudbalske Zone Jug.

Nebeski anđeli su dugo vodili, od 38. minuta kada je mrežu favorizovanih gostiju pogodio Milan Ristić.

Vranjanci su, inače, bili daleko nadmoćniji u prvom delu igre; samo u prvih pet minuta propuštene su dve stopostotne prilike, a u nastavku još nekoliko.

U drugom poluvremenu igralo se egal, ali su mreže mirovale sve do pred kraj utakmice.

Naime, kada su svi očekivali da će Vranjanci na Stadionu Baze Jug zasluženo uknjižiti sva tri boda, zbog sveukupno bolje igre, gosti su ipak došli do boda golom napadača Nikole Stankovića u 86. minutu, posle katastrofalne greške odbrane "anđela".

Kada je reč o ostalim utakmicama ekipa iz Pčinjskog orkuga, u okružnom derbiju u Velikom Trnovcu domaći Ternoci ubedljivo je pobedio preševsku Luginu sa 4:1.

Fetai se dva puta upisao u listu strelaca za domaćine, po jednom Ebibi i Ibrahimi, dok je počasni gol za Luginu postigao Mustafa.

Iznanađujući je poraz hanske SFK Morave, koje je lagano sa 2:0 poražena od do ovog kola poslednjeplasiranog Grackog u Starom Gracku.

Visok poraz od 5:1 na gostovanju Mladosti 1959 u Vinarcu doživelo je OFK Alakince iz istoimenog mesta kod Surdulice.

Morava je uprkos porazu ostala najbolje plasirana ekipa u Zoni Jug iz Pčinskkog okruga; na petom mestu imaju 10 bodova iz šest kola.

Ternoci je na osmom sa 9, a Nebeski anđeli su deveti sa 7 osvojenih bodova.

Dve poslednjeplasirane ekipe na tabeli na petnaestom i šesnaestom mestu su Lugina i OFK Alakince sa po 4 boda.

U 7. kolu narednog vikenda SFK Morava će dočekati drugoplasiranu Slogu iz Leskovca, OFK Alakince će biti domaćin Grackom, a Lugina četvrtoplasiranoj Mladosti 1959 iz Vinarca.

Dve ekipe iz okruga će gostovati - Nebeski anđeli desetoplasiranoj OFK Kosanici u Kuršumliji, a Ternoci trinaetoplasiranom Jedinstvu u Gornjem Stopanju.

Najnovije vesti