Zona Jug: Pčinja drži korak sa Pustom rekom na putu ka tituli

Trgoviška Pčinja zadržala je korak u borbi za prvo mesto u fudbalskoj Zoni Jug, posle pobede nad vrlo čvrstom ekipom OFK Niša u Trgovištu u meču 14. kola u kome su Pčinjani slavili sa 2:1.

U drugom derbiju kola u Bojniku, Vranjska Banja, drugi tim iz Pčinjskog okruga, nije uspela da ostane nepobeđena u duelu sa Pustom rekom koja je slavila sa 2:1, pa Bojničani sada na prvom mestu imaju 29 bodova, koliko i Pčinja.

Preostala dva tima iz okruga zabeležila su dobre rezultate.

Morava iz Vladičinog Hana remizirala je 2:2 na teškom gostovanju protiv Jedinstva u Gornjoj Stopanji, dok je bosilegradska Mladost napravila možda i najveće iznenađenje ovog kola pobedom u gostima protiv protiv Jabrlanice u Medveđi (1:2).

Osim Pčinje, koja se nalazi na deobi prvog mesta, Banjčani su uprkos porazu zadržali šesto mesto na tabeli sa 22 boda, Morava je deseta sa 19, a bosilegradska Mladost se polako budi i iako je na poslednjem mestu sada ima 9 bodova, koliko i Tanasko Rajić iz Pirota, a samo tri manje od Jablanice.

U sledećem 15. kolu Mladost će imati priliku da još više popravi bodovni saldo jer dočekuje četrnaestoplasirano Jedinstvo iz Gornje Stopanje.

Veliki derbi Pčinjskog okruga odigraće se u Vranjskoj Banji između domaćina i Pčinje, dok će hanska Morava dočekati dvanaestoplasirano Jeidnstvo oz Pirota.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...