Pčinja pregažena u Orašju, Banjčani porazili lidera

Jedan od lidera Zone Jug, trgoviška Pčinja poražena je neočekivano visokim rezultatom (3:0) od Budućnosti u Orašju, u utakmici 13. kola fudbalske Zone Jug.

Pčinja je i pored poraza zadržala treću poziciju na tabeli sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Pusta reka, odnosno prvoplasirana Vlasina, koji imaju nešto bolju gol razliku.

Pčinjani su imali sreću da su dva njihova ljuta rivala sa čela tabele takođe poraženi u ovom kolu na gostovanjimal sa po 1:0 - Vlasina od šestoplasirane Vranjske Banje, a Pusta reka od četvrtoplasiranog OFK Niša.

Bosilegradska Mladost u nedelju je kao domaćin konačno pobedila i to dvanaestoplasirani OFK Brzi brod sa 2:0.

U subotnjim utakmicama, Morava iz Vladičinog Hana izbubila je u finišu utakmice od Sloge u Leskovcu sa 2:1. iako je povela u 70. minutu susreta.

Hančani su trenutno 10. na tabeli Zone Jug sa osamnaest bodova.

SLOGA - MORAVA 2:1 (0:0)

Igralište pod Hisarom, gledalaca: 60.

Sudija: Marko Marković (Niš).

Strelci: L. Kostić u 74. i G. Đorđević u 77. minutu za Slogu, a Ljubić u 70. minutu za Moravu.

SLOGA: Janaćković, Mitrović, Stanisavljević, Ilić, Mik. Zdravković, Blagojević, G. Đorđević, Đokić (Stamenković), L. Kostić, Trajković i Anđelković.

MORAVA (Vladičin Han): I. Stamenković, Pavlović, Pešić, Aleksić, Bogdanović, Ilić, Jugić, Cvetković, Miloš Stanković, Marko Stanković, Veličković.

Posle ravnopravne borbe u prvom poluvremenu, u kome je obema ekipama nedostajalo borbenosti, drugi deo susreta doneo je daleko zanimljiviju igru za malobrojne gledaoce.

Gosti iz Vladičinog Hana prvi su došli u vođstvo u 70. minutu utakmice, da bi Sloga, posle nekoliko prokockanih prilika i jednog udarca u okvir gola, najpre preko mladog Luke Kostića u 74. minutu izjednačila, a potom golom Đorđevića u 77. minutu došla do pobede.

(Izvor: Sportska strana juga)

Najnovije vesti