Zmajevci se vratili u svoju školu FOTO

Učenici i nastavnici OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Vranju vratili su se u ponedeljak u rekonstruisanu školsku zgradu, u prisustvu velikog broja zvanica i uz prigodan program priređen u okviru svečanosti otvaranja.

Direktorka škole Milena Marinković zahvalila se u ime učenika, zaposlenih i roditelja Ministarstvu prosvete, koje je omogućilo da se planovi škole, nakon deset godina, na kraju i ostvare, kao i lokalnoj samoupravi, jer su završetkom radova stvoreni najbolji mogući i bezbedni uslovi za učenje, rast i razvoj.

Predstavnica Jedinice za upravljanje projektima Ministarstva prosvete i bivša učenica Zmajeve škole Jelena Tomić, rekla je da je "velika čast što je u Vranju i što je velikim trudom škola dobila ne samo lepši izgled, već i bolje uslove za rad i učenje".

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović rekla je da je na školi zamenjen deo krova, završeno unutrašnje uređenje učionica i još mnogo pratećih radova.

"Zajedničkim radom uspeli smo da ovaj deo rekonstrukcije škole privedemo kraju.

Još jednom hvala svima na strpljenju, a đacima prvacima, koji prvi put ulaze u školu, čestitam novi početak sa željom da vi, ali i svi drugi učenici ove škole, kao i do sada, postižete najbolje rezultate", kazala je Jović.

Za rekonstrukciju OŠ Jovan Jovanović Zmaj lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izvojila 17 miliona, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 14 miliona dinara.

Najnovije vesti