Zdravstvenom centru donirana dva značajna aparata (FOTO, VIDEO)

Zdravstveni centar Vranje dobio je u četvrtak dve vredne donacije - holter pritiska za Interno odeljenje bolnice i inhalator za Dečje odeljenje.

Prva donacija od 250.000 dinara je dar privatnog preduzetnika koji je insistirao na anonimnosti, a druga poklon prof. dr Dejana Antića, dobitnika nagrade Grada Vranja "31. januar" (u vrednosti 50.000 dinara) koje se on odrekao u korist nabavke inhalatora za Dečje odeljenje bolnice.

- Nadam se da će ovo podstaći i druge firme u Vranju, javna preduzeća i pojedince da pomažu zdravstvu, jer svi smo mi potencijalni pacijenti.

U ZC Vranje trenutno imamo sve aparate u funkciji; dobili smo sada jedan, treba da stigne donacija u vidu još jednog holtera pritiska.

Nadam se da ćemo uskori stvoriti uslove da bukvalno sve preglede pacijenti mogu da obave u našoj zdravstvenoj ustanovi - rekla je v.d. direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić.

Antićeva se posebno zahvalila Dejanu Antiću koji se odrekao novčane nagrade u korist najmlađih pacijenata.

- On nije želeo ni da se ovo pominje, ni da se slika, ali smo ga nekako ubedili.

Dejan je veliki humanista, promoter grada Vranja u svakom smislu i njemu se posebno zahvaljujemo - rekla je Antićeva

Upravnik bolnice Saša Đorđević kazao je da svaka donacija bolničkim odeljenjima znači "unapređenje rada, dijagnostike i lečenja".

- Svaki aparat nam mnogo znači; holter krvnog pritiska i inhalator doprineće efikasnijoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata.

Nama je cilj da odliv pacijenata prema privatnim ordinacijama što više smanjimo i omogućimo da kompletne usluge dobiju ovde - kazao je Đorđević.

Donator digitalnog inhalatora Dejan Antić kazao da se za ovu donaciju opredelio vođen devizom da je "ulaganje u obrazovanje, nauku i zdravstvo ulaganje u budućnost".

- ZC u Vranju se dobro razvija, stižu donacije, pa sam i ja bio podstaknut da pomognem.

Smatram da svaki pojedinac, udruženje ili privredno društvo treba da ulaže u Vranje, jer na taj način ulaže u svoju državu - rekao je Antić.

NOVI APARATI ZA SMANJENJE LISTA ČEKANJA

Novi načelnik Internog odeljenja vranjske bolnice Milan Mladenović objasnio je da donirani holter služi za 24-časovno praćenje kretanja krvnog pritiska pacijenta.

- Holter ćemo koristiti za naše pacijente koji imaju problem za regulacijom krvnog pritiska, kako bismo lakše odredili terapiju prema vrednostima u toku čitavog dana. Prethodni aparat je bio u kvaru, sada je popravljen. Imamo i tri holtera EKG-a za 24-časovno merenje srčanog ritma, gde nam je lista čekanja oko mesec dana. S tim aparatima možemo da pratimo stotinak pacijenata mesečno - rekao je Mladenović.

Najnovije vesti