ZC: Za trudnice su tu i lekari Dispanzera za žene i bolničke Službe za ginekologiju

Posle primedbi koje su iznele neke od trudnica iz Vranja na račun odnosa zaposlenih u Dispanzeru za žene Doma zdravlja u Vranju prema njima kao pacijentkinjama, redakcija portala Vranje News obratila se rukovodstvu Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju od kojeg su zatraženi odgovori u vezi sa tim navodima.

Trudnice su imale primedbe na to zbog čega moraju da idu pet dana u mesecu za doznake, tvrdile da često u Dispanzeru radi samo jedan lekar, da popodne često nema lekara, da telefonska centrala ne radi za informacije i da one uzaludno iznova i iznova moraju da odlaze u Dispanzer za žene kako bi dobile neke medicinske usluge koja zdravstvena ustanova inače mora da im pruži.

Iz ZC Vranje odgovorili su redakciji našeg portala da "sve žene koje se jave na pregled, kao i za propisivanje terapije u Službu za zdravstvenu zaštitu žena u Domu zdravlja Vranje, mogu da završe sve što im je potrebno.

"Ukoliko postojeći lekari nisu u mogućnosti da ih prime, javljaju se lekarima u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje.

U slučaju da su potrebne doznake, žene se uz izveštaj specijaliste ginekologa (Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Doma zdravlja Vranje ili Služba za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje) javljaju svom izabranom lekaru koji će im napisati doznake", navode iz rukovodstva ZC Vranje.

U odgovoru se dodaje da su dostupni telefoni u Službi za zdravstvenu zaštitu žena u Domu zdravlja Vranje 017/71 55 389 i 017/71 55 390.

Informacije se mogu dobiti i preko e-mail adrese [email protected]", navode iz ZC Vranje.

Komentari

Sve što su trudnice rekle je 100 posto tačno. Sad se ovi profesionalni primači plata pravdaju a svi dobro znamo da se čeka i da te tamo vrte 5 dana za običan uput, pregled, doznake. Totalno ludilo ali plate med. sestara I doktora redovne. Ima se vreme i za poneku tezgicu po prvatnim kojekakvim klinikama i superiška. A vi kako te pacijentkinje i trudnice u državno, plaćaj tamo, plaćaj vamo, al nikad im nije dosta, uvek traže još više i više od pacijenata.

Ostaviti službu za žene u domu zdravlja bez ginekologa je van svake pameti,da li je ovo uopšte normalno i moguće???

Najnovije vesti