ZC Vranje: U nedelju urađen 551 preventivni pregled

Ukupno 551 preventivni pregled organizovan je u Zdravstvenom centru u Vranju u nedelju 23. septembra, saopšteno je na veb sajtu ove zdravstvene ustanove.

- Od toga je urađeno PSA-91 tumorski marker za prostatu, CA-125 tumorskih markera jajnika i CEA-69 opštih tumorskih markera, 210 pacijenata je uradilo kompletnu krvnu sliku kao, a 106 internističke preglede.

Rezultati analiza tumorskih markera biće gotovi u sredu 26. septembra - saopštavaju iz ZC Vranje.

Akciju besplatnih preventivnih pregleda realizovalo je 29 zdravstvenih radnika i saradnika iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite Zdravstvenog centra Vranje.

U cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, ove preglede organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Ovo je deseta akcija, a do sada je u devet akcija pregledano 170.000 građana Srbije.

Kako je najavljeno, svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje „Rak je izlečiv“, koju Ministarstvo zdravlja organizuje sa Radio-televizijom Srbije i biće organizovani svake treće nedelje u mesecu.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...