ZC Vranje: Dve bebe inficirane koronom u stabilnom stanju u KC Niš

Porodilište i veći deo zgrade Ginekologije sa akušerstvom Opšte bolnice Vranje "nedavno su renovirani i zadovoljavaju visoke standarde pružanja zdravstvenih usluga porodiljama i bebama u zemlji i šire", saopšteno je u subotu iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Situacija se kontroliše i Služba za ginekologiju i akušerstvo ZC Vranje, tvrde iz menadžmenta, bezbedna je za majke i bebe.

- Dve bebe za koje je utvrđeno da imaju koronavirus su u stabilnom stanju u Kliničkom centru Niš.

Prošle godine u vranjskom Porodilištu su rođene 1.393 bebe.

Na današnji dan, od početka godine rođene su 422, četiri bebe više u odnosu na isti period prošle godine - navodi se u saopštenju.

Iz ZC Vranje je u subotu saopšteno da se "u kontinuitetu poštuju i primenjuju sve propisane aktivnosti i mere u suzbijanju COVID-19 naložene od Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Vranje, od proglašenja pandemije, a takođe i u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice i pogotovo u neonatološkom bloku u okviru Porodilišta".

- Svakodnevno smo u koordinaciji sa ZZJZ i u tesnoj saradnji reagujemo na sve promene.

O svim preduzetim merama organizacije rada u kovid i non-kovid sistemu ZC Vranje podležemo direktnom nadzoru Ministarstva zdravlja.

Svi odseci na Ginekološko-akušerskom odeljenju po spratovima su fizički izolovani, zatvoreni i pod ključem u odnosu na ostale službe i odeljenja i ne postoji mogućnost bilo kakve interakcije sa bilo kojom drugom službom u Opštoj bolnici Vranje.

Higijena je na izuzetno visokom nivou - tvrde iz menadžmenta ZC.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...