Zbog promene projektanta rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića na proleće

Rekonstrukcija ulice Bore Stankovića u Vranju neće se dogoditi, kako je to najpre bilo planirano, u ovoj godini, već u proleće 2019, izjavio je na sednici SKupštine grada Vranja gradonačelnik Slobodan Milenković.

- Razlog odlaganja leži u tome što smo se susreli sa nasleđenim projektantom iz ugašenog JP Direkcija za razvoj i izgradnju Vranja i neadekvatnim projektom.

U međuvrremenu je projektant promenjen.

Pokušali smo da sa starim projektantom ispravimo stvari i napravimo dobar projekat ali, slušajući savete stručne javnosti, shvatio sam da je taj projekat zaista loš.

Iako imamo odobrena sredstva od Ministarstva privrede Srbije za realizaciju tog projekta, shvatili smo da bismo u toku izvođenja radova naišli na mnogobrojne probleme, koji bi direktno pogodili kvalitet života ljudi koji žive u toj ulici.

Novi projekat se privodi kraju, rade ga vrsni stručnjaci iz Instituta CIP, mislim da su ostala još usaglašavanja sa Telekomom, sa ostalim nosiocima javnih ovlašćenja su usaglašavanja završena.

Uskoro će biti izdata nova građevinska dozvila i sigurno je da će u proleće 2019. godine početi rekonstrukcija te ulice - kazao je Milenković na skupštinskoj sednici.

Najnovije vesti