Zbog poplava vanredno i na području Vladičinog Hana FOTO

Vranje - U opštini Vladičin Han, na celoj teritoriji, proglašena je vanredna situacija zbog poplava, saopšteno je iz opštinske uprave.

Čelnici opštine doneli su odluku nakon što je predsednik Goran Mladenović sa saradnicima obišao sva sela ugrožena poplavama.

- Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu.

Poplavljeni delovi sela su sanirani.

Intervenisano je na kritičnim tačkama u Priboju, Mazaraću, Stublu, Suvoj Moravi i Lepenici - navode nadležni.

Predsednik opštine Mladenović rekao je Južnim vestima da su zbog izlivanja reka Južna Morava i Vrla poplavljene kuće u pojedinim selima, što je za pojedince, kako je naglasio, velika materijalna šteta.

U hanskoj opštini najugroženiji su prelazi u mesnim zajednicama, a dva mosta u Kacapunu i Vrbovu su ostala bez kompletne konstrukcije.

Nabujala Južna Morava, koja prolazi kroz Vladičin Han, izlila se na području mesnih zajednica Mrtvica i Repište, dok je reka Vrla izlivanjem napravila problem u selima Prekodolce i Žitorađe.

- Dobro je da jenjava Vrla, nema padavina i nadam se da ćemo vrlo brzo vratiti život u normalu na čitavoj teritoriji opštine Vladičin Han – rekao je Mladenović.

U mesnoj zajednici Priboj dve kuće su poplavljene u podrumskom prostoru, tri u mesnoj zajednici Stubal, u mesnoj zajednici Priboj u romskoj mahali četiri kuće, a u mesnoj zajednici Žitorađe nekoliko.

Najveća materijalna šteta je na mostovima.

- I tri mosta ugoženi su u mesnoj zajednici Dekutince, još jedan u Vrbovu je potkopan, kao i u mesnoj zajednici Koznica, tako da je ukupno pet mostova ugroženo – rekao je Mladenović.

Najnovije vesti