Zbog lomljenja cevi u Baba Zlatinoj više ulica u naselju Češalj već 18 sati bez vode

Stanari Baba Zlatine ulice i dela naselja Češalj u Ulicama Jovana Jankovića Lunge i Oca Jusina Popovića, kao i Sofkinoj ulici u Vranju, ostavljeni su od ponedeljka u 15 časova bez vode.

Do obustave u isporuci vode došlo je nakon što je po ko zna koji put prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji Baba Zlatine ulice, neko od više izvođača polomio vodovodnu cev.

Radovi na rekonstrukciji Baba Zlatine traju od 21. septembra.

Od tada do danas cevi su lomljene i stanari ostavljani bez vode u petnaestak navrata.

Iz Javnog preduzeća Vodovod, iz koga u poslednje vreme u više navrata ukazuju da ne mogu da postignu da poprave svu štetu koju razni izvođači prouzrokuju na raznim lokacijama u gradu, saopšteno je u ponedeljak kasno popodne da su bez vode ostali građani u Ulici Baba Zlatinoj, Jovana Jankovića Lunge i okolnim ulicama.

"Usled izvođenja radova na vodovodnoj mreži od strane firme Saba Belča, došlo je do delimičnog prekida vodosnadbevanja u navedenim ulicama.

Kvar će biti otklonjen u jutarnjim časovima.

Mole se potrošači za razumevanje i strpljenje", piše u saopštenju Vodovoda.

Rekonstrukcioni radovi izvode se na podzemnim instalacijama.

Stanari kažu da im aktuelni izvođač u više navrata obećao da će aktuelni rekonstrukcioni radovi biti završeni do 25. decembra.

Stanari još kažu da im je poslednja havarija najteže pala, jer je, osim što je ko zna koja po redu, usledila u vreme kada veliki broj vernika proslavlja Svetog Arhangela Mihaila, jednu od najvećih krsnih slava.

Dužina ove saobraćajnice je 297 metara, a širina od 3 do 4 metra.

Planirano je da radovi u sklopu ove faze traju 90 dana.

Kako sada izgleda ulica možete videti na slici.

Više slučajeva oštećenja cevi

Slučaj lomljenja cevi u Baba Zlatinoj nije bio jedini slučaj lomljenja cevi u ponedeljak. Naime, iz JP Vodovod je saopšteno da su njihove ekipe morale da intervenišu i zbog oštećenja cevi u Ulici Dubrovačkoj. Zbog tog oštećenja bez vode su ostali potrošači u toj ulici, kao i u Ulici Vuka Karadžića i okolnim ulicama. Dan ranije je i deo Karađorđeve bio bez vode. Takođe, zbog sanacije kvara na vodovodnoj mreži u Obličkoj ulici, u ponedeljak su bez vode bili potrošači u toj, kao i u okolnim ulicama.

Najnovije vesti